Foreldreveiledning

Kragerø kommune tilbyr gratis råd og veiledning til foresatte som ønsker en enklere hverdag med barnet sitt. Kommunen har 2 PMTO-terapeuter, og helsestasjonen tilbyr kurset Circle of Security. 

Foreldreveiledningskurs - Circle og Security (COS)

Det kan være utfordrende å gi barna sine den tryggheten i oppveksten som de har behov for. Dette foreldreveiledningskurset med fokus på trygghetssirkelen, skal gi dere som foreldre verktøy til bedre å forstå hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte behovene deres.

Målet med kurset

Målet med kurset er at barnet ditt skal få hjelp til å kjenne seg trygg og på den måten stå sterkere rustet til å møte utfordringene i livet. Kurset kan også bidra til et godt samspill mellom deg og barna dine.

I kurset snakker vi om

 • Trygghetssirkelen. Trygghetssirkelen hjelper oss til å se hvilke behov barna har for foreldrenes støtte både når de utforsker verden og når de opplever vanskelige følelser.
 • "Være sammen" i trygghetssirkelen. Barn lærer og utvikler seg i samspill med foreldre. Samspillet er grunnleggende for hvordan barn utvikler trygg tilknytning følelsesmessig.
 • Veien til trygghet. Din tilgjengelighet som forelder påvirker ditt barns måte å formidle følelser og behov.
 • Vanskelige situasjoner. Vi vil gi dere foreldre noen redskaper til samspill mellom dere og barna når situasjonen kommer ut av kontroll. Vi ser på balansen mellom det å være tydelig og samtidig være en god forelder.
 • Foreldrenes egne erfaringer. Noen ganger har vi voksne erfaringer fra egen fortid som gjør at reaksjoner i nåtid kan bli "større" enn nødvendig. Vi vil gi dere noen redskaper til hvordan dere kan håndtere dette.

Om kurset

 • Kurset er gruppebasert og vil i første omgang være et tilbud til foreldre av barn fra 0-5 år, men blir det ledig plass, tar vi inn foreldre med eldre barn også.
 • Kurset er gratis.
 • Kursholdere på vårkurset er helsesykepleiere ved Kragerø Helsestasjon.
 • Kurset går over seks ganger og varer 1,5 time hver gang.
 • Kurssted: Administrasjonsbygget, 1. etg. Møterom 101.
 • Brosjyre COS (PDF, 558 kB)

Påmelding

Ta kontakt for informasjon om oppstartdato for neste kurs.
Maria Hasseleid Kragnes via telefon 479 03 258 eller e-post maria.h.kragnes@kragero.kommune.no.

 

For PMTO; Ta kontakt med:

Tonje Kittilsen: 40913893 eller Camilla Skjerven Langlo: 40913892 

Barnehage, skole, helsestasjon, PPT eller barnevern kan også formidle kontakt.

Dere vil raskt få tilbud om å komme inn til en uformell avklaringssamtale. Hvis dere så takker ja til anbefalt forløp, starter dette så snart ledig behandler eller rådgiver er klar.

Kontaktinfo

Tonje Kittilsen
Miljøterapeut
E-post
Mobil 40 91 38 93
Maria Hasseleid Kragnes
Helsesykepleier
E-post
Mobil 47 90 32 58

Tilbakemelding