Ny bruker

Oppdatert av: Adam Moen (06.jul.2016)

VELKOMMEN SOM BRUKER I WINDOWS NETTVERKET I KRAGERØ KOMMUNE

Kragerø kommune har et Windows PC nettverk. Et slikt nettverk betyr at PC'ene er koblet sammen med en sentral maskin (server) som står på Server rommet. Når maskinene er koblet sammen kan den enkelte maskin hente ressurser og lagerkapasitet på sentralmaskinene(serverne). Vedlikehold og installasjon blir også mye mere effektivt.
Dette betyr at det første en må gjøre når en starter PC'en er å logge seg på nettverket. Et spørsmål om brukernavn og passord kommer automatisk opp. 
Når en så er logget på nettverket har brukeren tilgang til PC-nettet og kan bruke resursene der uavhengig av hvilken maskin en bruker.

E-post

Du har fått din egen personlige e-post adresse(se sms). For å lese e-post start Outlook på Windows skrivebordet. Første gang får man en oppstartsveiviser, her trykker man Neste, Neste og Fullfør.

Ansatt siden

Under Aktuelt øverst på denne siden finner du en link til Ansatt siden. Her finner du videre linker til pålogging for å lese e-post over internett, intranettet, personalsystemet og HMS-system. Samt Turnusplan for de som bruker det.

Lagring

stasjon C: er den lokale harddisk på egen PC. 
Disse to stasjonene er tilgjengelig for alle som bruker maskinen slik at saker som blir lagret her vil andre brukere av maskinen ha mulighet for å se eller slette. Det blir heller ikke tatt backup av disse stasjonene.

Når du er logget på nettverket vil hver bruker få en 
stasjon H: som er et personlig område på serveren som kun den aktuelle bruker har tilgang til. Her har brukeren alle rettigheter. Her kan lagres ting som en ønsker å ha for seg selv og samtidig tatt backup av.
I tillegg vil du også få tilgang til en 
stasjon K: som er et fellesområde kun for den spesifikke avdeling og 
stasjon S: som er et felles område som alle har tilgang til. 

Det tas daglig backup av alle disse. 
I tillegg finnes også en del andre stasjoner. Dette er stasjoner som den enkelte stort sett ikke skal benytte.

Bruk Windows Utforsker og gjør dere litt kjent.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image