Ordførerens side

Hjertelig velkommen til Kragerø kommune!

 

Ordfører Charlotte Therkelsen

 

Det Kragerø ønsker seg…..er deg.

Ja deg ja, du som rusler ned Burmabakken på vei til jobb. Du som titter ut av vinduet fra bussen på vei fra Tangen. Du som går på på Helle. 

Du som liker å kjøre Rønningbakken i stedet for tunellen for gamle dagers skyld, eller du som lurer på hvor den Kalstadbrua alle gamlisene snakker om egentlig var og hvorfor vi ikke klarer å glemme den. 

Du som tar ferja tur-retur Jomfruland bare for å spise en av Reiduns nystekte vafler.

Du som gleder deg til isen går så du kan få koggen på vannet, og du som har båten ute hele året. Du som kaller Alti for Volum, apoteket for Bjarnes og Kiwi for Bryggamat. 

Du som gikk på en liten skole som ikke finnes mer, og du som lurer på hvor ungdomsskolen kommer til å ligge når du begynner der. Du som lærer barna våre ting de trenger å vite, og du som holder en hånd som trenger følge mot det vi ikke vet noe om på Marienlyst. Du som lurer på om du kan bli gammel på Stabbestad.

Du som blir bittelitt rørt hver gang du kjører ned Utsikten fordi det er så tullete vakkert her vi bor, du som venter på sommeren for å bade i Barlandskilen og du som egentlig har lyst til å flytte langt bort fra alt sammen. 

Du som vil studere, du som er forelska eller du som har fått ny jobb.  Du som sliter med å betale regningene dine og synes vinteren er altfor lang, og du som vil starte for deg selv fordi du har en kjempeide. 

Du som holder butikken din åpen, og du som går på jobb på fabrikken. Du som brenner for breddeidretten, du som skater. Du som går på Kunstkolen, du som leter etter lærlingeplass. Du som lurer på hvorfor ikke alle bor på vakre Tåtøy.

Du som er badegjest, du som har årets Helly Hansen til mange tusen og du med farfars gamle hyttejakke med litt for korte armer. Du som starter hyttesesongen i påsken og blir til september. Du som krangler med resten av familien som vil selge hytta. 

Du som vil rive den hytta pappa bygde for noen år siden for å sette opp en ny, større og bedre (ja vi ønsker oss deg også, men du må skjerpe deg litt faktisk, det er ganske 90-talls å holde på sånn)

Du som er utålmodig, du som er fornøyd, du som er spent og du som er likegyldig. Du som ser enorme muligheter og du som bare synes det er helt greit her.

Du som reiste fra noe for å komme hit, og du som reiste bare for å komme til oss. Du som lengter hjem.

Ta kontakt med kommunen og vi skal ta godt vare på deg. Gi meg meningene dine og jeg vil ta dem med meg. Gi oss engasjementet ditt og det vil bli verdsatt.

Velkommen og takk for at du er her.

Tilbakemelding