Undervisningstilbud

VISUELL KUNST
I faget Visuell kunst får elevene testet mange forskjellige uttrykksformer både todimensjonalt og tredimensjonalt. Ingen forkunnskaper kreves og alle får individuell oppfølging.
I ordinær undervisning får elevene jobbe med ulike metoder og teknikker innen tegning, grafikk, maleri og skulptur, samt ha fellesprosjekter i stort format med blandet teknikk.
Gruppe 1: 7 – 10 år
Gruppe 2: 11 – 15 år

VISUELL KUNST Fordypning
I faget Visuell kunst får elevene testet mange forskjellige uttrykksformer både todimensjonalt og tredimensjonalt. Ingen forkunnskaper kreves og alle får individuell oppfølging.
I ordinær undervisning får elevene jobbe med ulike metoder og teknikker innen tegning, grafikk, maleri og skulptur, samt ha fellesprosjekter i stort format med blandet teknikk.
I fordypning får elevene i stor grad velge hva de vil jobbe med innen nevnte uttrykksformer, og får veiledning deretter.
Aldersgrense: 12 – 18 år
 
VOKALUNDERVISNING
Elevene oppdager sin egen naturlige stemme og vi jobber med sangteknikk og stemmebruk.
Vi synger sanger innenfor ulike sjangre og elevene blir kjent med sitt eget personlige uttrykk. De lærer enkel notelære og får trening i å høre musikalske mønstre, og forstå hvordan enkle melodier er bygget opp. I tillegg får de mulighet til å lage egne sanger, eller sette egne melodier til ferdige tekster. Elevenes formidlingsevne trenes opp, og de får tilbud om å delta på elevkonserter og prosjekter. 

KVEDING (Nytt tilbud)
Kveding er en type vokal folkemusikk med lange og spennende tradisjoner. Dette er et gehørbasert fag der elevene lærer mange flotte melodier. Elevene får også delta på samspillprosjekter og konserter.
Lærer: Annika Westgård

FOLKEDANS (Nytt tilbud)
Dette tilbudet tar utgangspunkt i norsk folkedans. Undervisningsgruppene inndeles etter alder. Elevene får delta på prosjekter og konserter.
Lærer: Annika Westgård

VOKALGRUPPE
Er du glad i å synge sammen med andre? Da er vokalgruppa noe for deg! Gruppa består av inntil 8 elever. Her synger vi sammen, og jobber med sangteknikk og stemmebruk. Hver og en stemme vil bli hørt og alle vil få synge "solo". Vi synger sanger innenfor ulike sjangre.
 
FIOLIN
Dette faget tar utgangspunkt i klassisk fiolin med notelærer. Tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

HARDINGFELE
Vi anbefaler at man spiller vanlig fele et par år før man går over til Hardingfele. Hardingfela har 8 eller 9 strenger og her spiller man hovedsakelig slåtter og folkemusikk.

FLØYTE
Du lærer å spille kjente stykker i ulike stilarter. Elevene lærer å spille etter noter. Elevene deltar på elevkonserter og samspillprosjekter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.
Anbefalt nedre aldersgrense på dette tilbudet er 2. klasse.
 
KLARINETT
Lær å spille klarinett, lese noter, bli flink på instrumentet ditt og spill gøye sanger ! Klarinett er et blåseinstrument som er vanlig brukt både i korps og som soloinstrument. Man kan søke plass ved kulturskolen og lære å spille klarinett selv om man ikke går i korps. Det er også mulighet for samspill med andre elever og deltagelse på elevkonserter. Anbefalt nedre aldersgrense på dette tilbudet er 2. klasse.
 
SAKSOFON
Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter. Elevene lærer også å spille etter noter. Elevene deltar på elevkonserter og samspillprosjekter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende. Anbefalt nedre aldersgrense på dette tilbudet er 3. klasse.

GITAR (elektrisk)
Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel rock, viser, blues og pop. Som elev lærer du å spille komp, melodi, improvisasjon og solospill. Du får også mulighet til å spille sammen med andre og delta på elevkonserter. Elevene lærer også å lage låter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

GITAR (akustisk)
Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel viser, blues, klassisk og pop. Som elev lærer du å spille komp, melodi og solospill. Du får også mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter. Elevene lærer også å lage låter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

LÅTSKRIVING
Her lærer du alt som skal til for å lage egne låter innen sjangerne pop og rock. Tilbudet tar utgangspunkt i elever som kan spille litt akustisk gitar eller el. gitar.

BASSGITAR
Velger du dette tilbudet lærer du å spille kjente sanger i ulike stilarter. Du får tilbud om å spille med andre elever, og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er for nybegynnere.

PIANO
Her lærer du å spille kjente stykker og sanger etter noter, besifring/akkorder og etter gehør. Øret ditt trenes i å høre musikalske detaljer og du får hjelp til å uttrykke deg på pianoet og på den måten forstå hvordan musikk kan si mye uten ord. Du lærer også å akkompagnere andre og får muligheten til å lage dine egne små stykker.  Du spiller firhendig med læreren din og får også tilbud om å spille med andre, og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

KEYBOARD
Som elev lærer du å spille kjente stykker/sanger etter noter og besifring. Du lærer både å akkompagnere og spille melodier. Du får også mulighet til å spille med andre elever og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.
 
TROMMER
Her lærer du grunnleggende rytmer i ulike stilarter som bl.a. pop, rock, blues og latin. Du får mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter.

BAND (gitar, bass og trommer)
Dette tilbudet er for elever som allerede har grunnleggende ferdigheter på sitt instrument. Kulturskolebandene har ukentlig øvinger, og opptrer på elevkonserter.

TORADER
Dette tilbudet er et samarbeid med Drangedal Trekkspillklubb og Drangedal kulturskole. Undervisningen foregår i Drangedal, 50 minutter annenhver uke.
Elevene lærer kjente melodier i ulike stilarter. Elevene deltar også på samspillprosjekter og elevkonserter. Undervisningen er tilrettelagt både for nybegynnere og for elever som har grunnleggende kunnskap om instrumentet.

TILPASSET MUSIKKOPPLÆRING
Tilpasset musikkopplæring tilrettelegger musikkundervisningen for barn og unge med spesielle behov eller sammensatte lærevansker. Ved å delta hos oss får eleven kartlagt sine musikalske ressurser og utviklet disse. De vil bli stimulert til samspill og samhandling via bruk av rytmeinstrumenter, piano, gitar, trommesett og egen stemme.

Andre kurs med annen organisering og andre priser:

UNGDOMSKOR: SINGSPIRATION
Ønsker du å synge i et ungdomskor? Singspiration består av sangere og musikere fra 13 – 19 år. Koret har også eget band. Repertoaret spenner vidt: pop, gospel soul, R & B og musikaler. For info og påmelding ta direkte kontakt med dirigent Øistein Buen på e-post oebuen@online.no

UKM-arrangør
Kulturskolen har ansvaret for å arrangere UKM i Kragerø. Ønsker du å være med å arrangere Ungdommens Kulturmønstring kan du melde deg på her. De som melder seg på vil delta i planleggingsfasen og gjennomføringen av dette arrangementet. For mer info se ukm.no
Aldersgrense: 8. – 10. kl.
Pris: 0,-

MUSIKKLUBB (Nytt tilbud)
Musikklubb på SFO ved Kragerø skole og Sannidal barneskole
Har du lyst til å spille et korpsinstrument og ha det gøy sammen med andre barn? Da bør du melde deg på Musikklubben. Du lærer også om noter og mange forskjellige instrumenter. Etter å ha deltatt på Musikklubb kan du også begynne å spille i korps.
Lærer: Silje Stordalen
Aldersgrense: 1. – 4. kl.
Undervisning 1 time pr. uke.
Pris: 0,-​