Velkommen til Kragerø Biograf!

Vi holder til i Gamle Kragerøvei 4, i et særpreget funkisbygg fra 1930-tallet. Salen har 172 seter, og vi viser film hver dag unntatt mandag. Vi følger smittevernregler, og vi lover en god filmopplevelse for alle. Billettsystemet vårt sørger automatisk for riktig avstand mellom gruppene. Dessverre ingen 3D-filmer eller barneseter.

Billetter kjøpes på nettet eller i luken. Vi tar ikke bestilling på telefon.

Følg oss på Facebook og Instagram #kragerobiograf

Litt historikk

Filmfremvisningen var nærmest uforandret i over hundre år, idet det har rullet et gjennomskinnelig bilde foran en sterk lyskilde, nærmere bestemt 24 bilder i sekundet, slik at en vanlig film besto av tre og en halv kilometer bilder og veide 25 kilo.

Kragerø var tidlig ute med fast kinodrift, helt fra 1904. Vi vet at Oslo fikk sin første faste kino på høsten det samme året, og vi kan jo se muligheten av at vi var noen måneder tidligere ute...

De som har sett klassikeren Cinema Paradiso vet at gammel nitratfilm var et svært brennbart materiale, og også Kragerøs kino ble totalskadet i brann. Nå er både bygning og film langt mer sikkert, etter gjenoppbygging av "gamle Håndverkeren" og verdensomspennende overgang til brannsikker film.

Den gamle salen med flatt gulv og galleri ble senere bygget om til amfi, med bedre utsyn til lerretet, selv om man ikke satt så godt...

Vi fikk nytt lydanlegg og ny maskin med 4000-meter-spole i 1984, og vi oppgraderte lyd, lerret og stoler i 1998, og har nå en kino med bra benplass og god digital surroundlyd. Og med plass til teaterkulisser eller trabulanter bak lerretet, klare til neste lokale forestilling.

Frem til 2011 ble det arbeidet intenst med innføring av digital filmfremvisning i Norge, som hele tiden lå i forkant med et prosjekt som ga digitalt utstyr i alle landets 420 kinosaler i løpet av det året.

18. mai 2011 hadde vi digital verdenspremiere på Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides, og en full sal fikk Johnny Depp nesten i fanget. Dermed er vi klare for å vise det som kommer av premierefilmer når vi ønsker det.

Vi har valgt Dolby 3D, et system som har vist seg pålitelig og lett å drive. Vi låner ut briller ved inngangen, og de må vi ha tilbake. De kan ikke benyttes andre steder enn der det samme systemet er installert.

Nå har vi også Atmos lydsystem, der 48 høyttalere gir et helt definert lydbilde, og tar deg inn i handlingen på en helt ny måte.

I løpet av 2015/2016 er bygget renovert utvendig, og vestibyle og publikumsområde er oppusset og modernisert. Nå er også garderober og backstage oppgradert.

Vi ønsker deg en hyggelig filmopplevelse!

Kartpunkt

Tilbakemelding