Velkommen som ny IT systembruker

Som nyansatt får du tilsendt brukernavn og e-post adresse som SMS fra KrageroIT til mobilnummeret som er oppgitt i arbeidsavtalen før din første arbeidsdag. Dette skal du bruke for å logge på kommunens systemer som PC og Intranett, Outlook(E-post) med mer. Når du er logget på nettverket har du tilgang til de fagsystemer du trenger i din stilling og kan bruke ressursene der uavhengig av hvilken av kommunens pc-er du bruker.

Aktivere ny brukerkonto 

Før du kan logge på med overnevnt brukernavn må du sette et passord. Vi anbefaler at du setter passord i god tid før første arbeidsdag.

Åpne nettsiden https://passord.kragero.no og følg veiledningen som er angitt der med ID-porten/BankID pålogging for å sette passord. 

Konfigurer Microsoft Authenticator App på din mobil

For å logge på kommunens Intranett, Outlook, Teams m.m. er det anbefalt og for en del krav om å bruke Microsoft Authenticator app for 2-faktor autentisering. Last ned App-en idag og konfigurer den så du er klar.

Intranett portal med e-post og HR system

Dette er inngangsportalen til kommunens fagsystemer og informasjon som er tilgjengelig for deg i din stilling. Intranett vil starte automatisk når du logger på en kommunal PC eller du kan åpne det fra en hvilken som helst PC eller nettbrett tilknyttet Internett.

Du finner link til Intranett under Meny > For ansatte på kommunens hjemmeside.
Eventuelt kan du logge deg på intranett portal ved å åpne kragero.sharepoint.com

Visma Enterprise

er kommunens Økonomi og HR system og i Web portalen https://kragero-kommune.enterprise.visma.no/ finner du og kan tilpasse personopplysningene registrert om deg, dokumenter(lønnsslipp o.l.), reiseregning, ledige interne stillinger med mer.

Ansatt E-læring nettkurs - VIKTIG

Alle ansatte skal gjennomføre nettkurs på KS læring som gir deg nødvendig kunnskap om retningslinjer og reglement og bruk av IT-utstyr m.m.

Ansatt i Kragerø kommune nettkurset finner du ved å klikke deg inn på Ansatt nettkurs på denne intranett siden under HR og Kurs og opplæring kragero.sharepoint.com

E-post

I sms-en du fikk skal du også ha fått informasjon om din egen personlige e-post adresse. Du starter eposten din på Intranett portalen under Mine apper eller Outlook eller ved å åpne outlook.office.com

Du kan også sette opp din kommunale epost på mobil og/eller nettbrett. Veiledning for hvordan finner du under Ofte Stilte Spørsmål(OSS) på vår selvbetjeningsportal https://kragero.pureservice.com/

Lagring

C: er den lokale harddisken på pc-en. C er tilgjengelig for alle som bruker pc-en slik at dersom en skulle lagre noe her vil andre brukere av pc-en ha mulighet for å se eller slette. Det blir heller ikke tatt backup av c. Når IT må reinstallere pc-en blir alt som er lagret på c slettet. Vi anbefaler ikke at du lagrer noe på C

Når du er logget på PC-en i kommunens nettverket vil du få tilgang til disse områdene:

  • S: Felles fil-område for alle

Onedrive - Kragerø kommune
Personlig område i skyen som kun du har tilgang til. Her har du alle rettigheter. Du kan lagre ting som du ønsker å ha for deg selv. Det er stor kapasitet og tilgjengelig fra PC, mobil og nett. For opplæring se e-læring portal og linke til IT nettkurs.

I tillegg finnes også en del andre områder. Dette er områder som du stort sett ikke skal bruke. Det er lurt å gjøre seg litt kjent via Windows Utforsker.

Vi tar daglig backup av alle disse nettverks og sky-områdene

Teams

Samhandlingsverktøyet Teams for deling av informasjon og filer er implementert i 2020. Alle avdelinger lagrer nå dokumentene sine i Teams istedenfor overnevn fil-områder. Kontakt nærmeste leder for mer informasjon. For opplæring se e-læring portal og linke til IKT nettkurs.

IT-reglement

Bruk av IT-utstyr som disponeres av ansatte er underlagt et vedtatt reglement. Alle ansatte plikter å akseptere IT-reglementet før de tar i bruk Kragerø kommunes IT-utstyr eller nettverk.

Utskrift

På Canon skrivere der det er installer kortleser må gjøre følgende for å registrere kortet:

  1. Skriv ut et dokument til skriveren: "SafeCom Canon"
  2. Sjekk e-posten din! Du skal få en e-post fra "ikke_svar" med emne SafeCom puk kode
  3. Les instruksjonen på denne e-post veldig nøye!!!

 Når du har registrert kortet ditt og skal hente utskriften gjør du følgende hver gang:

  1. Vis kort/brikke til kortleseren
  2. På kopimaskinen som tidligere het B3 trykker du på "Pull print" / På de andre kopimaskinen trykker du på den lille pila øverst til høyre i displayet!
  3. Trykk på Skriv ut alt! 

 

Pålogging via hjemmekontor

Alle kommunens bærbare PC-er er klargjort for hjemmekontor. Vennligst se egen informasjon automatisk sendt til deg via e-post som nyansatt.

​Turnus portal - Visma Ressursstyring

Dette er pålogging ment for de som jobber etter turnus i Kragerø kommune.

Innlogging til Turnus portal

Når du trenger IT hjelp

Du kan registrere saker direkte i vårt brukerstøtte system via vår selvbetjeningsportal. Vi ønsker veldig gjerne at du gjør det. Da sparer både du og vi tid, og informasjonen blir ofte mer korrekt enn via telefon. Det er veldig fint om du beskriver problemet ditt så godt du kan. Du hjelper oss til å løse saken raskere og prioritere riktigere hvis du svarer på disse spørsmåla: Hva skulle du gjøre når problemet oppsto? Når starta problemene? Har det virka før? Får du feilmelding? Hva sier den? Ta gjerne skjermbilde av feilmeldinga eller ta bilde med mobilen

Du finner selvbetjeningsportalen på intranettet under IT.

Her kan du også finne svar på ofte spurte spørsmål på vår selvbetjeningsportal: https://kragero.pureservice.com/

Vi legger ut informasjon om planlagte driftsforstyrrelser øverst på Intranettet.

Du kan også sende mail til it@kragero.kommune.no og sende sms og ringe oss på 99205799. Våre telefontider er mandag - fredag 0800-1100 og 1200-1400.

Gjelder det spørsmål om bruken av fagsystemer ønsker vi at du kontakter systemansvarlig for systemet. 

Bestille IT tilganger og utstyr

Hvis du er leder skal du bestille utstyr og tilganger for ansatte på vår selvbetjeningsportal: https://kragero.pureservice.com/

Tilbakemelding