Filmer og aktiviteter

Land art kurs på Jomfruland, en kombinasjon av fysisk aktivitet og estetisk uttrykksform 

Har du tenkt på hvor mange farger og nyanser en stein kan ha? Hvilken form, mønster eller tekstur har den? Er den myk, hard, ru, piggete, glatt eller kanskje krøllete?

Vi legger ofte ikke merke til disse tingene når vi ferdes i naturen.

​​Land art eller «kunst i natur» handler om å bruke det man finner ute i naturen til å skape bilder og skulpturer.  Det er en stedbunden kunstform som lages av naturmaterialer som steiner, blomster, blader eller skjell. De kan settes sammen til et kunstverk som er miljøvennlig og dermed ikke ødelegger eller gjør inngrep i naturen.

Land Art kunstverkene kan demonteres eller forsvinne etter hvert og «gå tilbake til naturen,» når det blåses bort, regner vekk eller lignende. Av den grunn spiller fotodokumentasjon en sentral rolle i Land art som oppsto tidlig i USA på 1960-tallet, samtidig med en økende miljøbevissthet.

Pedagog og billedkunstner Viktoriia Morozova holder dags-kurs i Land Art på vakre Jomfruland. Du lærer å skape kunstneriske uttrykk i naturen ved å bruke naturmaterialene på stedet. Du jobber både individuelt og i grupper. Ingen forkunnskaper nødvendig. 

Hun har holdt kurs i flere kommuner med stor suksess. I samarbeid med Kulturkontoret og Senior´n skal hun holde kurs på Jomfruland. Landskap og natur på Jomfruland har alltid vært en viktig inspirasjonskilde for mange kunstnere, og siden naturen spiller en viktig rolle i Land art kan Jomfruland by på en helt spesiell natur- og kunstopplevelse.

Bli med på Land Art- kurset og utforsk naturen på den vakre øya i havgapet. Opplevelser du får, kan stimulere din fantasi og kreativitet, gi deg glede, ro og inspirasjon.

Praktisk info.:
Fredag 21.mai 
Avreise med ferje fra Kragerø ferjekai kl.10.20, med retur fra Jomfruland kl.16.25 

Påmelding innen onsdag 19. mai til Stine Skauen Anderssen på mobil: 92892013 eller
e-post: stine.s.anderssen@kragero.kommune.no  

Transport og kurs inkl. lunsj i Fyrmesterhagen er gratis. 
Maks antall deltakere: 20 

Les mer: www.viktoriiamorozova.com