Prøvetaking Kragerø legevakt Covid-19

Testingen foregår i tidsrommet 1430-1600 på hverdager. Time må bestilles på forhånd ved å ringe 116117 mellom kl.0800-1400.

Teststasjon i Kragerø er lokalisert på legevakten i Gamle Kragerøvei 32, 3770 Kragerø.

Hovedindikasjon for å bli testet er luftveissymptomer, men mange blir også testet i forbindelse med smittesporing/screening, spesielle krav i forbindelse med jobb/reiser, forberedelse til sykehusinnleggelse osv. Mange ber også om test fordi de er redd for at de har vært i kontakt med noen som er smittet.

I noen perioder er det svært mange som skal testes, og da vil personalet ved legevakten måtte prioritere hvem det haster med å teste. Enkelte vil da kunne oppleve at de må vente, som regel maksimalt 1 dag.

Vi tester også barn under 10 år, men dette skjer på individuell indikasjon. Hvis det er smitteutbrudd i skole/barnehage eller lignende, eller barnet har vært i kontakt med mistenkt smittet person, vil testing av barnet prioriteres. Vurderingen vil da bli gjort utfra smittenivået i Kragerø på det aktuelle tidspunktet (eks: Hvis det er mange forkjølte unger i en barnehage, er ikke dette nødvendigvis indikasjon for å teste alle barna i gruppen).

For personer som ikke er tilhørende i kommunen anbefales det sterkt at man reiser til hjemkommunen og blir testet der. Dette er fordi smittesporing hovedsakelig vil bli gjort i hjemkommune og fastlege som regel befinner seg i hjemkommune.

Dersom prøven skulle være positiv, vil også oppfølging  og behandling i hjemkommune være sterkt anbefalt.

Skader og andre tilstander som krever øyeblikkelig hjelp vil håndteres som vanlig.

Les mer her om FHI sine reiseråd