Nytt veinavn på Skrubbodden – forslag fra veinavnutvalget

Kragerø kommune skal gi navn til ny vei på Skrubbodden, og ønsker dermed forslag fra publikum

 

Veinavnutvalget sluttet seg i møtet 18. mars 2019 enstemmig til forslaget, fra medlemmet, historikeren Lars-Erik Vaale (Høyre), om at «N. O. Nilsens vei» blir det nye navnet på veien forbi de gamle og nye bygningene nede ved sjøen på Skrubbodden. 

Navnet gir en god beskrivelse av en person og en aktivitet med geografisk og historisk tilknytning til området.

N. O. (Nils Oscar) Nilsen (1878-1968) etablerte i 1916 Kragerø Mekaniske Verksted og Skipsbyggeri og bygget samtidig en slipp der. Bedriften, som senere skiftet navn til Kragerø Slip og Mekaniske Verksted, og sysselsatte mange arbeidere frem til det ble nedlagt på 1980-tallet. Nilsen var en driftig entreprenør, som også arbeidet som rutebilsjåfør mellom Kragerø og Tørdal, drev Kragerø Støperi på Gundersholmen og kvarts- og feltspatgruver på Langholmen i Stølestrand og Blandkjenn på Skåtøy. 

Utvalget ønsker med dette forslaget å hedre en moderne industrigründer for hans innsats i det som i dag er Kragerø kommune, og derved bevare områdets historiske arv for fremtiden. 

Eventuelle andre forslag og spørsmål kan rettes til Kragerø kommune, virksomhet for bygg og areal v/Hilde J.Skindalen, Pb. 128, 3791 Kragerø, eller e-post: hilde.skindalen@kragero.kommune.no 

Frist innen 27.05.2019.