Helsestasjonen oppfordrer til å ta reisevaksiner i god tid

Nå nærmer sommeren seg og mange har sikkert allerede begynt å tenke på årets sommerferie. I Kragerø kommune er det bare en person som tar seg av reisevaksinering en gang i uken, og det betyr at det fort blir fullbooket.

I tillegg er det enkelte vaksiner som gulfeber som må tas minst 10 dager før man skal reise for at den skal ha effekt. Dersom det er kort tid til avreise, det er nødvendig med vaksiner og det er fullbooket ved helsestasjonen er Telemark Vaksinasjonssenter i Skien nærmeste sted for å få vaksinert seg (http://www.vaksinasjonssenter.no/).

Det er helsesykepleier Anne Marte Jensen ved helsestasjonen som tilbyr reisevaksinering hver onsdag. Helsestasjonen oppfordrer derfor folk til å planlegge reisevaksiner og bestille time i god tid før avreise.

Reisevaksiner er ikke en pålagt oppgave, men et tilbud til de som skal ut å reise. Helsestasjonen er opptatt av å yte god service, men det er utfordrende dersom folk bestiller vaksine kort tid før de skal ut å reise.

Helsestasjonen oppfordrer også alle som planlegger en reise og sjekke helsenorge.no for å få en oversikt over hvilke vaksiner de har tatt tidligere.