Filmer og aktiviteter

Historiske filmer

Det er stor interesse for lokalhistorie, og mange setter pris på å bli med på aktiviteter i en tid da det meste står på stedet hvil.  Det kan man trygt slå fast etter det første arrangementet på Kragerø Biograf i en serie som tar for seg lokalhistoriske filmer. Den 18. februar var det filmen fra tidligere Skåtøy kommune som sto på programmet.

Neste filmvisning skjer 4. mars. Da er det filmen fra Sannidal som skal vises. Torsdag 11. mars er det klart for Kragerø-filmen. Filmene ble tatt opp i årene 1952 til 1956 av fotograf Richard Larsson, og senere er opptakene tatt hånd om av Roy Isnes for å bedre kvaliteten. Det er lagt til kommentarer, som gjør filmopplevelsen til noe helt spesielt. Mange vil kjenne igjen navn, personer og steder fra en tid som er forbi. Det er gratis adgang til visningene, og folk kan få seg en kopp kaffe og en kakebit.

Filmene inngår i et prosjekt som kulturkontoret står bak i samarbeid med Senior`n og Kragerø og Skåtøy Historielag.

Utover våren og sommeren har Senioren og kulturkontoret en rekke  planer for å få engasjert folk og få dem ut av isolasjon og ensomhet. En søknad om sentrale midler til slike tiltak ble innvilget, og dette gjør det mulig å få til aktiviteter i en tid da kommunens økonomiske handlekraft er temmelig begrenset. Det er blant annet planlagt spesielle byvandringer og guida ferjeturer i året som kommer.

Klikk for stort bildeStor interesse for lokalhistoriske filmer

Klikk for stort bildeStine Skauen Anderssen og Inger Nina Isaksen sto for servering av kaffe og kaker.