Vellykket studiestart for Kragerø Kunstskole! Endelig i gang etter vel 12 års planlegging!

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

I maleriske og kunsthistoriske omgivelser på Frøvik Gård startet Kragerø Kunstskole opp sin skolevirksomhet , 3. september.

Lokalhistoriker Sverre Okkenhaug gav studentene et innblikk i den formidable historien som sitter i veggene på Frøvik. Studentene uttrykte begeistring for å ha skolestarten nettopp der, med det kunsthistoriske bakteppe.

Arnfinn Jensen, pådriver, Harald Bothner, pådriver og kultursjef og tidligere prosjektleder Lise Bottolfs var til stede på lunsj første skoledag. Av Bothner og kommunen fikk studentene utdelt en velkomstpakke. Den inneholdt blant annet kinobillett, billett til svømmehallen og boka Soloppgang i Kragerø, om Munch sitt liv på Skrubben, skrevet av Hans-Martin F. Flaatten.

Etter lunsj var det å komme i gang med det vi skal gjøre, nemlig å utdanne og utvikle talentfulle mennesker. En inspirert og dedikert gjeng kastet seg ut i arbeidsoppgaven gitt av billedkunstlærer Viktoriia Morozova.

Vi starter nå opp med 17 studenter og har plass til 20. Vi er forberedt på å ta i mot henvendelser fra kreative etternølere. Vi er den eneste kunstskolen som starter opp i Norge i år. Og vi er den eneste kunstskolen på sørøstlandet.

Vi ser frem til fortsettelsen.