Vellykket åpning av Friluftslivets år

Oppdatert av: Mette Ofstad (15.jan.2015)

Ca. 100 mennesker fant veien til Studsdalen tirsdag kveld. Studsdalen dannet en fin ramme om åpningen av Friluftslivets År klokka 19.00. Ordføreren, som sto for åpningen og selv har vært speider i yngre dager, holdt en fin tale der han understreket alle de varierte mulighetene som folk i Kragerø har til friluftsliv.

ordfoerer_med_flere_i_sovepose.jpgOrdfører Hegland nevnte spesielt at i Kragerø slipper man å stå i kø for å gå i kø, slik man gjerne må i større byer. Allemannsretten ble fremhevet som viktig for friluftslivet. Ordføreren oppfordret alle til å ta i bruk de muligheter som finnes for friluftsliv i Norge generelt, og i Kragerø spesielt.

Det var folksomt rundt bålet og gassgrillen og pølsene gikk unna i det fine oppholdsværet som holdt rundt null grader.  Alle som ønsket det fikk pølser.

Speiderleder Steinar Brogeland holdt en varm tale om friheten man finner ved å gå på tur, og minnet om at naturen burde brukes varsomt. På bildet sees ordføreren der han overnatter i lavvoen sammen med flere andre. Han var en av 176 ordførere som hadde tatt denne utfordringen. Onsdag morgen serverte speiderne frokost i Speiderhuset i Studsdalen som tidligere nevnt her på hjemmesiden. Ifølge lokalavisa KV markerte også friluftsgruppa ved Kragerø skole Friluftslivets År i Studsdalen på onsdag.

friluft1.jpg