Vakker fotoutstilling på Kragerø bibliotek.

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

I forbindelse med det internasjonale Naturmangfoldåret 2010, ønsker Helle Naturfoto å vise det biologiske mangfoldet i Kragerø gjennom en fotoutstilling. Denne åpnes tirsdag 5. oktober kl.16.30 i Meierigalleriet på Kragerø bibliotek.

Kragerø har en spesiell og variert natur - her møtes hav og øyer, skog og ferskvann, og i bunn ligger en spesiell og variert geologi som gir gode levekår for et mangfold av arter. Vi er altså beriket med en natur som kan gi oss sterke og vakre opplevelser, noe mange har erfart er av stor og varig verdi. Men vi må trå varsomt, for naturen er sårbar. Bare i vårt land regner man med at 2000 arter er truet av utryddelse, og nesten 300 arter er i ferd med å forsvinne. Helle Naturfoto ønsker med utstillingen å vise eksempler på hva Kragerø har av biologisk mangfold, og hva vi dermed har et ansvar for å ta vare på.

I de senere år har arter forsvunnet fra vår planet i et større tempo enn noen gang tidligere, og mye av dette skyldes menneskenes økende behov for plass og ressurser. Naturen har alltid vært i forandring, men utviklingen som skjer nå, er unaturlig. Dette er bakgrunnen for at FN har erklært året 2010 for naturmangfoldåret.

Helle Naturfoto ble stiftet for 20 år siden og er en gruppe med entusiastiske naturfotografer. De fleste av medlemmene har lang erfaring med kamera, og mange av dem driver med naturfoto og film langt over hobbynivå. I 2003 utgav foreningen boka «På tur i Kragerø» sammen med Kragerø Turistforening, og flere av medlemmene har bidratt med bilder i bøker, tidsskrifter og andre medier.

Utstillingen vil kunne sees i Meierigalleriet i bibliotekets åpningstider t.o.m. fredag 22.oktober. Alle interesserte er velkommen til åpningen.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image