Utstilling og foredrag på Kragerø bibliotek.

Oppdatert av: stein ove sannes (03.sep.2010)

Sesongåpning i Meierigalleriet kommende tirsdag, 7. september kl.16.30, markeres med utstilling av Odd Brochmanns vakre illustrasjoner til boka ”Nonnene på Jomfruland” som mange godt voksne vil huske fra sin barndom

Biblioteket har fått trykke opp disse bildene med velvillig tillatelse fra Brochmanns datter, Marianne Brochmann.

Forfatter og journalist Jørgen Haave vil ved åpningen av utstillingen si noe om hvorfor og hvordan boka er kommet i nytt opptrykk og i sommer har vært til salgs ved Tårnbrygga Kystkultursenter på Jomfruland.

Arkitekt, forfatter og illustratør Odd Brochmann (1909-1992) var i mange år feriegjest på Jomfruland og inspirasjonen fra øyas spesielle natur og historie resulterte i den vakre barneboken. Den inngår i rekken av et stort forfatterskap og de fleste av hans utgivelser vil stilles ut i Meierigalleriet fra og med denne tirsdagen. Bøkene omfatter arkitektur og stilhistorie, byggekunst og boligutvikling, alle rikt illustrert med hans egne tegninger. De er dermed ekstra interessante å bla i, og noen vil antagelig også få lyst til å se nærmere på hans bøker. Han har også utgitt flere barnebøker og illustrert en del av bøkene til sin søster Zinken Hopp. Disse vil også være utstilt.

Jøril Finstad fra Kragerø, som er utdannet innenfor arkitektur og bygningsvern, arbeider bl.a. med fredningsplaner og vern av kulturminner. Da Lunde barneskole, tegnet av Brochmann, ble fredet i fjor, ble Jøril oppmerksom på denne spennende arkitekten. Hun vil presentere Brochmanns liv og virke i Meierigalleriet denne ettermiddagen.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image