Utstilling av bokillustrasjoner på Kragerø bibliotek.

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

I Meierigalleriet på Kragerø bibliotek åpnes kommende tirsdag, 5. april kl.16.30, en utstilling med illustrasjonene til den andre bildeboken som Henriette Nilsen fra Kragerø har utgitt.

Boka Hva gjør Pepsi? kom i høst, og handler om en søt, lur og litt rampete valp.

Henriette Nilsen(f.1981) er utdannet i Visuell kommunikasjon ved Kunsthøyskolen i Oslo og arbeider som illustratør og grafisk designer. I 2009 debuterte hun som forfatter på Gyldendal forlag med bildeboka: Hva liker Muskat? Boka ble nominert til Kulturdepartementets debutantpris, og ble utvalgt som en av de fem beste bildebøkene gjennom Kulturrådets BLA-kampanje samme høst. I juryens begrunnelse heter det: Dette er en forseggjort bok for de aller minste. Den har en stram og gjennomført komposisjon som hele veien spiller på kontraster.
Selv om både humoren og det lekre uttrykket også vil være til glede for den voksne høytleseren, er universet gjenkjennelig og forståelig for de minste. Boka er laget helt på deres premisser.
Henriette jobber hovedsakelig digitalt i en på samme tid leken og stram stil. Slik også i boka om valpen Pepsi, hvor vi også kjenner igjen det samme retro-universet som i boka om Muskat. Begge bøkene inviterer til lesing for de minste igjen og igjen - -
Henriette Nilsen vil åpne utstilllingen og denne begivenheten vil nok sikkert også appelere til den yngre garde. Store og små er velkommen til Meierigalleriet denne ettermiddagen.