Ukens klimatips - klimabevisst ferie

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Det finnes mange måter å feriere på og variasjonen i miljø- og klimabelastning er stor. Hva med å oppdage nærmiljøet i ferien?

Da finner du inspirasjon og informasjon for eksempel hos turistforeningen. Kanskje sykkelferie er noe for deg? Du finner mange fine forslag, nyttige tips og også ferdige turopplegg på for eksempel Syklistenes Landsforening, Sykkelturisme i Norge, Norske bygdeopplevelser og North Sea Cycle Route.

En ferietur med tog kan være behagelig og avstressende. NSB har flere flotte rundturer du kan ta i Norge. Noen reiseselskaper tilbyr også charterreiser med tog til mange forskjellige reisemål i Syd- og Mellom-Europa. Med Interrail-billett kan du komme deg rundt i hele Europa, det finnes i dag flere forskjellige løsninger du kan velge mellom.

Er hytteferie drømmen, kan du vurdere å leie framfor å eie. Vurder også om du kan klare deg med mindre komfort på hytta enn hjemme. Rimelige hytter med enkel standard kan leies fra Statsskog. For mer komfort kan du velge et svanemerket hotell, et miljøfyrtårn hotell eller et økologisk hotell.

Har du tenkt deg på campingferie i Danmark, Tyskland eller Østerrike? Da kan du overnatte på miljømerkede campingplasser. Økoturisme handler om å ta økologiske hensyn både som reiselivsbedrift og som turist. Les mer om dette og om hvordan du blir en god økoturist på ecotourismenorway.com.

Og husk klimakvote. Velger du å ta fly, kan du betale en klimaavgift for å kompensere for klimagassutslippet du forårsaker, for eksempel på mittklima.no. Pengene investeres i prosjekter som bidrar til å redusere utslipp av klimagasser i fattige land. På co2.sft.no kan du også velge å kjøpe klimakvoter fra EUs kvotemarked, og dermed bidra til reduserte utslipp fra europeisk industri.

Lykke til med planleggingen av en god klimabevist ferie! Hilsen miljøkonsulenten i Kragerø kommune.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image