To populære forfattere til Kragerø bibliotek

Kommende tirsdag, 15.november kl.18.30, kommer to populære og mye leste forfattere til Kragerø bibliotek: Frid Ingulstad og Merete Lien. Disse to har de siste årene konsentrert seg om å skrive såkalte serieromaner, og begge har en meget stor leserskare.

Felles for dem er også at serieromanene deres er plassert i en historisk og geografisk kontekst som forutsetter store kunnskaper om tid og sted for å skrive troverdig om mennesker og miljø. Populariteten deres tilsier at dette har de absolutt lykkes med.

Merete Lien (f.1952), opprinnelig fra Bergen, har bodd i Kragerø siden 1992, og underviser ved Kragerø videregående skole i tillegg til forfatterskapet. Hun har sin utdannelse fra UiB med fagene sosialantropologi og nordisk grunnfag, engelsk mellomfag og historie hovedfag. Hun debuterte med romanen Bak mørket i 1996, og ga ut første bok i serien Barn av stormen i 2000 (36 titler). Handlingen er lagt til Jomfruland, og den skal gis ut på nytt i begynnelsen av januar. Serien Rosehagen er fortsatt under utgivelse, og her er handlingen lagt til Kragerø og Bergen på slutten av 1800-tallet.

Frid Ingulstad (f.1935) er bosatt i Oslo. Hun hadde arbeidet både som radiotelegrafist og flyvertinne da hun begynte sin forfattervirksomhet på slutten av 70-tallet. Før hun begynte som serieforfatter et par tiår senere, hadde hun en betydelig produksjon av romaner, både historiske og samtidige, og en rekke fortellings- og faktabøker for barn.
På slutten av 90-tallet kom serien Kongsdøtrene. Så fulgte seriene Ildkorset og Ingebjørg Olavsdatter (45 titler) og i 2005 startet serien Sønnavind. Den ble umiddelbart en suksess, og er det fortsatt – den er ennå ikke avsluttet. Handlingen er lagt til området ved Akerselva i Oslo og fabrikkarbeidernes kår på begynnelsen av 1900-tallet. I årene 2005-2010 var Frid Ingulstad Norges mestselgende forfatter med et opplag på rundt 1 million bøker i året.
Mange vil også huske debatten som utspant seg i 2007 da det ble kjent at denne produktive og populære forfatteren ikke oppfylte kriteriene for medlemsskap i Forfatterforeningen.

Forfatterne vil presentere seg selv og sitt forfatterskap, og det blir anledning til å stille dem spørsmål. Mellom innleggene blir det enkel servering, og alle som ønsker det, kan få gratis en signert 1. bok i seriene som fortsatt er under utgivelse.