Til lag og foreninger

Oppdatert av: Knut Jost Arntzen (09.sep.2015)

Kjære Lag / Forening / Klubb / Kulturgruppe / Bedrift / Gruppe / Vennegjeng. Tilbyr dere et fritidstilbud? Vi ønsker å fortelle andre om dere og deres fritidstilbud!

Alle Lag / Foreninger / Klubber / Kulturgrupper / Bedrifter / Grupper / Vennegjenger (heretter forkortet til «klubber»), formelle så vel som uformelle, inviteres til å være med på Kragerøkortet.

Kragerøkortet kjemper samme sak som Fritidsmessa, som er;

 • Å skape en arena for synlighet og profilering av alle som tilbyr en fritidsaktivitet i Kragerø,

 

 • Å skape en arena for inkludering og integrering,

 

 • Å bekjempe ideen om at «det er ingenting som skjer i Kragerø».

 

Litt om bakgrunn og tanker rundt kortet

Mange har vel hørt en ungdom klage over at "det ikke er noe å finne på" eller at "det ikke er noe som skjer her i byen", 

Dette synes vi på Kulturkontoret er veldig rart, fordi vi vet at det er vanvittig mye som skjer i Kragerø! Det er over 270 lag og foreninger innenfor kommunens grenser. Av disse, er det over 70 lag og foreninger som tilbyr et fritidstilbud til barn og unge. I tillegg finnes bedrifter som tilbyr fritidsaktiviteter til alle aldersgrupper.

Tillatt oss å ramse opp noen av tilbudene vi tenker på: fotball, håndball, turn, korps, golf, speiding, vennskapsgrupper, filosofi og diskusjonsgrupper, badminton, husflid, sangkor, kino, jeger og fiskeforeninger, sjakk, sykling, klatring, judo, kickboksing, salsa, dataklubber, treningsstudioer, boksing, kunstforeninger, paintball, motorsport, båtsport, seilforening, humanitære organisasjoner, svømming, politiske organisasjoner, festivaler og konserter, hesteridning, ponniridning, putball, basket, frisbee, løping, turgrupper, geocatching, ungdomsklubb, ungdomsråd, seniorklubb, langrenn, skøyter, snowboard, skateboard og bmx… (dere skjønner hvor vi vil hen – det er MYE som skjer i Kragerø).

Når det er så mange som tilbyr spennende fritidsaktiviteter, hvorfor klager da enkelte over manglende fritids- og kulturtilbud?

Kan det være så enkelt at ungdommene ikke har hørt om tilbudene? Kanskje fordi vedkommende tilhører en generasjon som er vant til å orientere seg på internett, og helst ønsker å finne all interessant informasjon på en nettside?

Kanskje du er småbarnsforelder, innflytter eller en nybakt pensjonist, og tenker akkurat det samme som ungdommen?

På Kulturkontoret jobber vi sammen med nær sagt alle lag og foreninger i Kragerø. Derfor er det kanskje ikke så rart at vi har oversikt over hva som skjer. Vi får informasjonen servert, og det bør alle andre også få! Kragerøkortet er et forsøk på å få til dette.

På Kragerøkortets nettside får publikum oversikt over fritidstilbud i kommunen. I tillegg får man introduksjonstilbud til aktivitetene slik at man kan prøve seg før man eventuelt melder seg inn.  

Med Kragerøkortet har man forhåndsbetalt for fem kinobesøk og fem besøk i svømmehallen. Kragerøkortet er et verdikort som er den perfekte julegave – til alle aldersgrupper!

På Kragerøkortets nettside får klubber hjelp til å være synlig overfor publikum. På Kragerøkortets facebookside kan klubber selv publisere aktuell informasjon og aktivitetstilbud.

Konsept:

 • Kragerøkortet er et fordelskort til brukeren. Med dette kortet og tilhørende nettside, samt på Fritidsmessa, får hun oversikt over kultur og fritidstilbud i Kragerø.

 

 • Kortinnehaveren får også muligheten til å benytte introduksjonstilbud hos klubbene – aktivitetstilbyderen avgjør selv hva som skal tilbys i tilknytning til Kragerøkortet. Det kan for eksempel dreie seg om noen gratis ridetimer, én måneds gratis medlemskap, gratis adgang til arrangementer, gratis introkurs eller invitasjon til «åpen trening».  

 

 • I tillegg får man gå både på kino og i svømmehallen fem ganger på hver plass – Kragerøkortet er dermed den perfekte julegaven til alle som bor i Kragerø! J - Hva skal man gi til voksne mennesker som «har alt de trenger fra før?», og hva skal man gi til barn og ungdom som kanskje spiller litt for mye pc- og PlayStationspill? Kragerøkortet, så klart! J

 

 • Kragerøkortets nettside fungerer som et utstillingsvindu for klubber, kino og svømmehall. En reklameportal som utstiller selv bestemmer kostnaden av å være med på – det er klubben som avgjør fordelen kortet skal gi hos dem. Det trenger ikke være mer enn det klubben allerede tilbyr nye interessenter i dag!

 

 • Klubbene reklamerer for introduksjonstilbudet på Fritidsmessa hvis mulig (arrangeres hver siste lørdag i september).

 

 

 • Alle lag og foreninger kan på eget initiativ publisere sine dagsaktuelle tilbud på Kragerøkortets facebookside.

 

 • Kragerøkortet selges på servicesenteret, på kinoen, i svømmehallen og på Fritidsmessa. Prisen på kortet er kr 450.-

 

 • Kortet er utformet som et bankkort med 10 «skrapefelt» tilsvarende de man finner på Flaxlodd. Når kortinnehaver besøker kino eller svømmehall, skrapes et felt vekk.

 

 • Det er fem grå skraveringsfelt tilhørende svømmehallen, og fem til kinoen.  

 

 • Kortet er utstyrt med qr-kode som sender smarttelefoner direkte til nettsiden

 

 • På steder der det tilbys en fordel, mottas markedsføringseffekter (vimpel til desken, plakat i vinduet e.l.).
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image