Tilbud om babysvømming i Kragerø

25 babier er allerede påmeldt et babysvømmingskurs som begynner i januar 2012 i svømmehallen i Kragerø. Og flere kommer til. - Det er tydelig at det er et behov for et slikt tilbud, sier kommunalt ansatt fysioterapeut Line Langerød-Nilsen som tar utdanningen som instruktør. Det er Grenland Livredning- og svømmeklubb som sponser utdanningen. Da Enhet for eiendom greide å finne plass til kurset midt i en tett årstimeplan, lå dermed alt til rette for et nytt tilbud i Kragerø.

Fem gravide jenter fablet sist sommer om et tilbud om babysvømming.

- Vi gikk til avisa og ba dem skrive om dette, og det gjorde de, sier initiativtaker Mari Bakke. Men de fikk ikke napp, kun et tilbud om babymassasje. Mari ringte så leder Nina Fastås Bråthen i Grenland Livredning- og svømmeklubb om hjelp, og de lovet å betale utdanningen til instruktør om Kragerø stilte med en som var villig. Og det var kommuneansatte fysioterapeut Line Langerød-Nilsen.

- Og nå er jeg ferdig til påske. Imellomtiden vil Nina Fastås Bråthen være med som instruktør i første omgang, sier Langerød-Nilsen som nå får praksis oppover i fjorden og som trener med egen baby i Kragerø. Hun synes det er utrolig positivt at så mange er interessert. Og både hun og Mari Bakke er meget fornøyde med Enhet for eiendom som har greid å finne plass til babysvømming en time hver mandag - og det midt i en trang timeplan midt i året.

- Babysvømming er en aktivitet som knytter fine bånd mellom foreldre og barn, sier Langerød-Nilsen som også understreker hvor viktig det er for barn å være fortrolig med vann - ikke minst når en vokser opp i en kystkommune. Grenland Livredning- og svømmeklubb er forøvrig en avdeling under Norges Livredningsselskap som er landsdekkende og har avdelinger over hele landet. Livredning er fokus.

En av de gode hjelperne i Enhet for Eiendom, forteller Mari Bakke, er oppsynsmann Grunde Wegar Knudsen som umiddelbart tente på ideen. Han sier at også Kragerø svømmeklubb ved Morten Møklegård er i ferd med å lage en plan for "livslang svømmeglede" - det vil si svømming fra 0 - 100 år. Nå faller babysvømming på plass. Det neste kan bli småbarnssvømming som er for barn fra 3 - 5 år. Også søskensvømming kan være aktuelt på et senere tidspunkt. Det er et populært tilbud flere steder.

- Vi prøver å utvide så godt vi kan, sier Møklegård som er glad for tilbudet om babysvømming.

- Vi er kjempefornøyde - både med sponsingen til Grenlandsklubben, kommunens velvillighet og med Line som vil ta denne instruktørutdanningen, sier Mari Bakke.

Forskning viser forøvrig at babysvømming er gunstig for utvikling både av balanse og bevegelse. Les mer her: http://www.forskning.no/artikler/2010/april/248498