Overnatte i Studsdalen?

Oppdatert av: Mette Ofstad (12.jan.2015)

Åpningen av Friluftslivets år tirsdag 13. januar markeres med pølsegrilling kl. 18.00 og offisiell åpning kl. 19.00 ved ordfører Kåre Pregen Hegland. Det blir også anledning til å overnatte! Overnattingen foregår i Kragerø Speidergruppes store lavvo. I tillegg blir det innslag fra foreninger og lag.

friluft1.jpgKragerø Speidergruppe utfordret ordfører Hegland til overnatting i Studsdalen som en markering av åpningen, og ordføreren aksepterte utfordringen på strak arm.

- Selvfølgelig valgte vi Studsdalen. Det er jo Kragerøs svar på Central Park, sier "speider"Steinar Brogeland.

Kragerø Speidergruppe har en stor lavvo som på grunn av sin tyngde og duktykkelse kun benyttes på vinterhalvåret. Lavvoen har en ovn som kan installeres. Ordfører Hegland vil overnatte i lavvoen fra tirsdag til onsdag sammen med flere andre. Kragerø Speidergruppe oppfordrer flere til å overnatte; for lavvoen er stor og har plass til mange. Speiderne sørger for vekking onsdag morgen og det serveres frokost i Speiderhuset i Studsdalen kl. 07.00 slik at deltakere kan rekke både skole og jobb med god margin.

Nærmiljøet er et viktig satsingsområde for Friluftslivets år i 2015. Bruk av friluftslivet gir gode opplevelser, økt livskvalitet, en bedre helse og et rikere liv. Friluftslivets år 2015 skal være en nasjonal markering av norsk friluftsliv. Året gir en unik mulighet til å vise frem bredden av friluftslivet, og gi hele folket eierskap til naturen. H.K. H Kronprins Haakon har takket ja til å være høy beskytter for markeringsåret, han representerer en foreldregenerasjon det er viktig å nå, og er en meget god representant for aktive turgåere.

friluft2.jpg

HVA ER MÅLET ?
Året skal gi varige resultater i form av økt deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkingen, og være med på å gi friluftsliv økt oppmerksomhet. Året skal gi økt bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse. Året skal videre øke bevisstheten om allemannsretten og de svært gode mulighetene som alle i Norge har til å utøve friluftsliv. Prioriterte målgrupper er barn, unge og barnefamilier. Samtidig er det et mål å nå hele befolkningen.

- Velkommen til Studsdalen, til pølsefest, frilutftsliv og overnatting, sier kulturkontorets Inger Nina Isaksen. Kulturkontoret er ansvarlig for utdelingen av pølser og brød og ønsker alle interesserte velkommen.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image