Sportsutstyr til utlån på biblioteket fra idag

Oppdatert av: Mette Ofstad (06.des.2012)

Etter iherdig innsats fra mange gode krefter, åpnet sportsdepotet på Kragerø bibliotek torsdag 6. desember. Dette er en helt nyetablert ordning som gjør at alle barn og unge kan låne gratis utstyr til aktiviteter på skolen og i fritiden. Også SLTs depot med slalåmski og snowboard er samlet på biblioteket. Utlånet følger bibliotekets åpningstider.

Depoet består av snowboard, slalåmski, langrennsski, skøyter, lavo, bæremeis. Sistnevnte kan da lånes av voksne som da kan ta med både små og store på aktiviteter.

- Til skøytene finnes også hjelm, puck og køller, sier leder for fattigdomsprosjektet Kristin Aakre som er veldig fornøyd med at depotet har kommet så raskt i gang og at utlånet skal foregå så sentralt som biblioteket ligger. Hun kan ikke berømme biblioteket nok.

- De har vært så positive og velvillige og har en stor del av æren for at vi kan åpne allerede nå, sier hun.

Depotet følger som nevnt bibliotekets åpningstider og låneordninger, noe de fleste barn og unge har god kjennskap til.  Bibliotekets folk har kastet seg rundt og fått registrert alle utlånstingene. I tillegg har biblioteket tatt åtte kvadratmeter av lokalitetene i underetasjen for å innrede det nye rommet.

Utstyret er kjøpt inn ved hjelp av tilskudd rettet mot barn og unge berørt av fattigdomsutfordringer, men kan som nevnt brukes av alle barn og unge. Prosjektet har vært en dugnad mellom samtlige enheter i kommunen, NAV og det lokale næringsliv med blant annet Sport 1, Esset og Sør-Tre Bruk som har sponset materialer til depoet og gitt gode tilbud på utstyr og vedlikehold.

- Så nå er det bare å komme. Vi er klare til utlån, sier biblioteksjef Astrid Laland og understreker at det er mye nyttig et bibliotek kan brukes til. Disse aktivitetene har forøvrig biblioteket laget en egen bildekavalkade på på Flickr. Nå kan de føye enda en ny aktivitet til sine mange gjøremål. Se denne lenken.