Spill deg inn i litteraturen eller les deg inn i spillet.

Oppdatert av: stein ove sannes (19.aug.2010)

Tirsdag 24. august kl.16-20 vil Kragerø bibliotek avholde den første av i alt fire planlagte spillkvelder i løpet av høsten.

 Vi har søkt Leseåret 2010 om støtte til prosjektet ”Spill deg inn i litteraturen eller les deg inn i spillet”.

Vi ønsker å forsøke å etablere et spillmiljø, hvor spillene kan være innfallsvinkel for lesning, enten i forkant, underveis eller hvor spillene fører til bidrag i fortsettelseshistorier. Dataspill lever i dag side om side med andre kulturuttrykk, men kan også sees i sammenheng med litteraturen, - om man kjenner historien på forhånd kan dette gi fordeler i spillet, likeledes bruk av nettet - ulike fora, chat og juksekoder. Dette kan gi økt forståelse for sammenhenger mellom ulike kulturuttrykk, man bruker språk (norsk og engelsk) og får ferdigheter som er basis for forståelse av hvordan spillet fungerer. I tillegg kan spill fungere som sosiale møteplasser ved at man kan spille sammen, lære av hverandre, hjelpe hverandre og oppfordre til å gå videre inn i historien/universet ved bruk av nett, bøker, tegneserier, eventuelt historiske fagbøker for perioden spillet omhandler, sosiale forhold i tiden, hvor mye er fakta og hva er fiksjon?

Vår målgruppe er de over 16 år, og til spillkveldene på biblioteket inviterer vi både de som aldri har spilt før, og de som spiller ofte.

Det vil bli enkel bevertning.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image