Spennende prosjektsamarbeid mellom Smia i Kragerø og ØPD i Bamble.

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Et enstemmig styre i Vekst i Grenland sa ja til en søknad fra Smia AS om 250.000 kr i risikolån til utvikling og produksjon av en ny badeplattform for bevegelseshemmede.

Samarbeidspartner i prosjektet er ØPD Solutions i Bamble (Østlandske Plast og Dykk) som også bidrar med en betydelig egeninnsats i utvikling av nye former og støping av en prototype.
Prosjektet vil bidra til sikring av eksisterende arbeidsplasser så vel som nyansettelser i både Kragerø og Bamble.
Innovasjon Norge – Telemark støtter også prosjektet med et tilskudd på 250.000 kroner.
Mannen bak ideen er leder av Smia AS i Kragerø, Dag Michelsen. For mange år siden mistet en arbeidskollega av Dag Michelsen begge beina i en arbeidsulykke. Dag har siden den gang tenkt ut stadig nye måter som kan gi bevegelseshemmede anledning til å oppleve gleden av å kunne bade i sjøen. Flere varianter av badeplattformer har etter hvert sett dagens lys og kommet til anvendelse.
For sin innsats og iderikdom fikk Dag Michelsen Kragerø kommunes Gründerpris for 2010.
Det er først nå at Dag Michelsen - i samarbeid med ØPD - har kommet fram til en løsning som gjør at plattformen kan fraktes "flatpakket" på lastebil. Dette gir vesentlig større markedsmuligheter i Norge, og gjør dessuten badeplattformene tilgjengelige for interessante eksportmarkeder.
Både ved Smia i Kragerø og ved ØPD Solutions vil samarbeidsprosjektet føre til ansettelse av flere folk. ØPD Solutions regner dessuten med en bedre utnyttelse av arbeidskraften, noe som bidrar til å styrke eksisterende arbeidsplasser.

Per Krogsrud - mulighetsutvikler i ViG, næringssjef i Kragerø
13. september 2011