Skåtøyelever "skyper" med irsk klasse

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

- Elevene der bruker ferge akkurat som oss, sier sjuendeklassingene på Skåtøy skole. De har fått kontakt med sjuendeklassinger på en skole på irske Clare Island - en øy som er på størrelse med Skåtøy. Skåtøy skole utvider dermed klassegrensene på en kreativ måte og får en annerledes og virkelighetsnær språkundervisning.

Det er i siste nummer av Skåtøy Flaskepost at historiene om de to klassene berettes. Det er ingeniør Tor Dønvik som tidligere jobbet i Statoil og som har vært mye i Irland som har gitt elevene på Skåtøy ekstra kunnskaper om data og telefonering over nettet via Skype. Hver fredag i hele vinter har han bistått elevene. Nå har elevene laget et prosjekt der kontakt med elevene på Clare Island er et vesentlig element.

Det er bare 120 innbyggere på øya og kun 20 elever på skolen, så situasjonen er rimelig lik for de to skolene.

- Vi har snakket med elevene to ganger på Skype, og vi har sett dem på video, forteller elevene. Første gang de møttes på Skype viste elevene fram en presentasjon om egen skole og øya si for hverandre.

-En av guttene steppa for oss, og en jente sang, beretter elevene og kan fortelle om én stor forskjell mellom skolene: I Irland bruker elevene skoleuniform! Læreren der heter Catherine, og Skåtøy-elevene ønsker veldig å bli kjent med både henne og elevene. Når de snakker sammen på Skype, lærer de mye om elevene, hva de heter, hva de driver med og om irsk folkedans.

- Og om hva de kan fiske, sier Skåtøy-elevene som heller ikke er ukjent med å fiske! Ønskedrømmen for tiden er å få besøk av de irske elevene 17. mai og at et gjenbesøk kan finne sted - kanskje til sommeren?

- Men da må vi første skaffe oss penger, sier elevene på Skåtøy ifølge Skåtøy Flaskepost.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image