Samarbeid om ungdomsbedrift og fysisk aktivitet

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Også i år har Kragerø videregående skole samarbeid med grunnskolen i Kragerø om ungdomsbedrift og fysisk aktivitet. Det dreier seg om et oppdrag for varierte og morsomme aktiviteter på Kragerø, Sannidal og Helle skoler. I år har elevene ved KVS kalt bedriften BOM som står for Barn Og Mosjon.

elevbedrift2.JPG

Oppdraget består i utarbeiding av opplegg, ledelse og gjennomføring av tre kvarters opplegg i angitte grupper på de forannevnte skoler. Dette gjelder 6. og 7. trinn og foregår skoleåret 2014/15 på tirsdager etter avtale. Skolene stiller lokaler og utstyr til disposisjon og sørger sammen med BOM for at låsbare rom er tilgjengelig i rimelig tid før aktivitetene starter. Elevene ved videregående skole får fin trening i å legge til rette for nye og gamle aktiviteter, samtidig som elevene i grunnskolen får et ekstra tilbud helt i tråd med målsettingene om folkehelse og fysisk aktivitet i skolen.

Flere år på rad har dette samarbeidet blitt opprettet. Hvert skoleår starter en ny ungdomsbedrift slik at elevene får trening i å starte bedrift, drive den både fysisk og regnskapsmessig. På slutten av året blir bedriften lagt ned. Dette er også en læringsprosess. Så får nye elever sjansen til neste skoleår.

Enhet for skole får forøvrig mye gode tilbakemeldinger om dette tiltaket, og ønsker daglig leder i BOM, Guro Holte Robertsen og økonomiansvarlig Martine Haugholt lykke til med årets ungdomsbedrift. Det er faglærer Atle D. Oppebøen som står for det faglige ansvaret i bedriften sammen med elevene.  På bildet ser vi fra venstre Atle D. Oppebøen, skolesjef Gro Lien, daglig leder Guro Holte Robertsen og økonomiansvarlig Martine Haugholt som akkurat har skrevet under årets kontrakt.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image