Rekordmange søkere til barnehagene

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Totalt har Enhet for barnehage fått inn 125 nye søkere til høstens opptak. Det er rekord. 89 av 97 registrerte barn som er født i 2012 har plass eller har vært søkere til årets opptak og har fått tilbud om plass. Det betyr at 92 prosent av toåringene vil være i barnehage. Dette er et svært godt resultat og over landsgjennomsnittet.

Av de 125 nye søkerne har 106 fått tilbud om plass. De 19 som ikke har fått tilbud er enten for unge eller de har søkt etter fristen.

-Men ikke fortvil. De vil bli vurdert fortløpende til ledig plass når vi har fått tilbakemelding fra dem som har fått tilbud, sier barnehagesjef Margaret Medhus.

Alle med barnehagerett har fått plass stort sett i ønsket barnehage, noen har fått andre eller tredjevalget. Noen  av disse har ønsket å stå på venteliste til en plass er ledig i ønsket barnehage hvis det skulle bli ledig.

Slik det ser ut nå er det så å si fullt i barnehagene i Sannidal og på Helle, Levangsheia og Skåtøy.

- I de seks barnehagene vi har i sentrum og Kalstadområdet er det noen plasser ledige som vil bli tilbudt dem som ikke har barnehagerett ved årets hovedopptak. Vi regner med at alle søkere som blir ett år i september eller oktober, og de søkere som har søkt etter fristen, men som har alderen, vil få tilbud om plass i andre opptak. Dette vil foregå i månedskiftet april/mai, sier barnehagesjefen.

Stor fleksibilitet

041_2.jpgFor å imøtekomme behovet best mulig overføres plasser fra ett område til et annet i kommunen, så langt dette lar seg gjøre i forhold til arealet i den enkelte barnehage. Dette betyr at ansatte fra en barnehage overføres til en annen barnehage i perioder. Bosettingsmønsteret for småbarnsforeldre i kommunen kan endre seg mye på kort tid. Det medfører at administrasjonen hele tiden må følge med på hvor i kommunen det blir født barn i inneværende år i og med at foreldre søker inn ettåringene sine i barnehagen i større grad enn tidligere.

Ettåringene

60 av 92 registrerte ettåringer i kommunen er søkere til årets opptak. Av erfaring fra tidligere år vil det komme ytterligere flere søkere utover året.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image