Todagers samling for telemarksrådmennene i Kragerø

Alle kommunene pluss fylkeskommunen var representert på samlingen i Kragerø 25. og 26. august. Tema var rådmannsrollen i en kommunereformtid. - Et viktig og engasjerende tema, som deltakerne ga uttrykk for traff veldig godt, sier Kragerøs nye rådmann Inger Lysa.

tapas_paa_skaatoey_kafe.jpgProgrammet var både variert og omfattende. Seniorrådgiver Marit Tovsen fra KS introduserte temaet godt supplert av Anne Margrete Fletre som er fagsjef i ledelse - også i KS. Det var lagt opp til både samtale og refleksjon om aktuelle problemstillinger underveis. Omdømmeverdier for rådmenn og innovasjon i kommunereformarbeidet var deler av hovedtema som Henrik D. Finsrud, fagleder i innovasjon i KS tok seg av. Telemarksforskning var også inne. Her tok Ole Sverre Lund for seg de erfaringene som er gjort med utgangspunkt i prosessen om sammenslåingen av kommunene Sandefjord - Andebu - Stokke.

- Det var mange gode innspill. Kommunestruktur angår alle. Vi er på vei inn i en viktig fase av reformarbeidet fram mot kommunestyrevedtak våren 2016, sier Inger Lysa.

Under samlingen viste Kragerø seg fra en værmessig svært så variert side - alt fra regn i strie strømmer til strålende solskinn. Tirsdag kveld var det utfart med båten "Gaven" til Skåtøy. Forhenværende kragerørådmann Ole Magnus Stensrud fortalte litt om øyer og skjærgårdsliv mens "Gaven" satte kurs utover. Målet var Skåtøy kafé hvor bordet var dekket og matlysten upåklagelig. Lokal kjentmann Arnfinn Jensen tok forsamlingen med inn i Skåtøy kirke og fortalte levende om  litt av Skåtøys historie.

Under todagerssamlingen var det også lagt inn møte i rådmannsutvalget med valg av nytt rådmannsutvalg. Det nye utvalget består av et medlem fra hver av de fire regionene og fylkeskommunen. For Grenlandsregionen ble Ole Magnus Stensrud valgt. Ny leder for hele utvalget ble Rune Lødøen. Ledervervet går på rundgang mellom regionene.

oms.jpg   skaatoey_kirke_omvisning.jpgaapning.jpg