Prisutdeling og kulturkveld fredag 6. desember.

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Tre av kommunens hederspriser, kulturprisen, håndverkerprisen og restaureringsprisen, skal deles ut fredag 6. desember. Arrangementet foregår i Løkka (Bedehuset).

Det er hovedutvalg for samfunn som også i år har bestemt hvem som skal ha de tre prisene, og som vanlig har det vært mange gode kandidater. Kulturprisen kan gis til enkeltpersoner, grupper eller lag som er hjemmehørende i Kragerø  eller har tilknytning til Kragerø kommune, og som har gjort/gjør en innsats innenfor  det  utvidede kulturbegrepet. ­ Prisen kan gis til eldre som en ærespris og/eller til unge - som en oppmuntring.­   Restaureringsprisen skal tildeles, privatboliger, forretningsgårder,  gårdsanlegg, sjøbuer, offentlige bygninger eller andre  bevaringsverdige bygninger som er utvendig restaurert.­  Prisen kan også tildeles hus/bygninger av ovennevnte kategori som gjennom godt og pietetsfullt vedlikehold har bevart sitt opprinnelige eksteriør.­   Det deles også ut en håndverkerpris til håndverkere som gjennom en årrekke har utvist forståelse for, innsikt i og utførelse av restaureringsarbeider eller markert seg på andre måter i håndverkermiljøet.

Som vanlig ledsages prisutdelingene av ulike kulturelle innslag.  Denne gangen er scenen reservert Singspiration, Mega Singspiration og Magnus Beite med band. Dermed vil det bli en fartsfylt musikkveld med gode lokale krefter.

Det er Enhet for kultur, hovedutvalg for samfunn og  Kragerø Normisjon som er arrangør av kulturkvelden, hvor selvsagt alle er hjertelig velkommen!