PRESSEMELDING

Oppdatert av: stein ove sannes (19.jan.2016)

Kragerø kommune ble varslet av politiet at en brann i en av boligblokkene på Kalstad hadde ført til at 50 beboere var evakuert og midlertidig plassert i kantina i Kragerø idrettshall.

Kommunens kriseteam ble umiddelbart sendt til stedet og det ble satt krisestab på Rådhuset.

Melding om hendelsen ble lagt ut på kommunens hjemmeside og det planlagte Formannskapsmøte ble avlyst.

Det ble fort meldt behov for mat og drikke til de evakuerte og dette ble ordnet av kommunens personell.

Krisestaben kontaktet Victoria Hotell for å undersøke om mulig overnatting. Victoria hotell kunne stille rom til disposisjon.

Kragerø Resort, Stabbestad, ble også kontaktet. De kunne stille rom til disposisjon om det oppstod ytterligere behov.

Mange av de evakuerte fikk kontakt med venner og familie og har klart å skaffe seg overnatting selv.

Kommunen har fått melding om at det så langt er 17 personer som har behov for hjelp til midlertidig overnatting. Disse blir plassert på Victoria hotell. Det kan dukke opp behov for ytterligere bistand til overnatting ut over kvelden.

Kragerø kommune vil følge opp de som nå er plassert i regi av kommunen og yte nødvendig bistand.