Presentasjon av lokalhistorisk litteratur

Oppdatert av: stein ove sannes (07.sep.2016)

Torsdag 8. september kl 19.00 vil to lokalhistoriske bøker presenteres på Kragerø bibliotek.

Den første er «Jomfruland fyrstasjon» av Per Johnny Thoresen og Ivar Gundersen. Boken kom ut tidligere i sommer og tar for seg Jomfruland fyrstasjons historie helt fra oppstarten i 1839. Her er mye spennende historie om selve fyret og dets voktere, men også om dagliglivet for øvrig og den turbulente tiden under andre verdenskrig. Den nå nedlagte Decca-stasjonen har fått et eget kapittel, mens siste del av boken handler om de mange forlisene som har vært utenfor Jomfruland fra 1710 og fram til i dag.

Den andre boken som skal presenteres heter «Marcus Bærnholt og historien om Kragerø» skrevet av Helge Knudsen Strømme. Her vil vi få presentert den allsidige mannen Marcus Bærnholt og livet i Kragerø på 1700-tallet. Boken inneholder Marcus Bærnholts manuskript om Kragerø. Det er første gang dette unike skriftet publiseres i sin helhet, og det er gjengitt både i sin originale form og som transkripsjon.  

Ekteparet Bærnholt var opptatt av fattigdomsproblemet, og navnet Bærnholt er nok i dag først og fremst knyttet til legatet de opprettet for å hjelpe dem som av ulike grunner ikke kunne brødfø seg selv. Bakgrunnen for testamentet og bestemmelsene i legatet er også beskrevet i boka.

Velkommen til en lokalhistorisk aften på biblioteket.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image