Portrett av Bodil Biørn skjenket av Den armenske kulturforeningen i Norge.

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Portrettet er utstilt på Kragerø bibliotek til over påske og vil senere blir plassert i Rådhusets kunstsamling.

Den Armenske Kulturforeningen i Norge hadde lørdag 9. mars invitert ordfører til kulturarrangement i Vardåsen kirke i Asker. Armensk Kulturforening ønsket å donere et portrett av heltinnen Bodil Bjørn tegnet av den Armenske billedkunstneren, Sarkis Abramyan (1945) til hennes hjemby, Kragerø. Dette ble overrakt kultursjefen under et flott og allsidig sammensatt program.

armensk_kulturforening.jpg

Dagen var viet til misjonæren, sykepleieren og jordmoren Bodil Bjørn med foredrag og filmvisning om hennes liv og arbeid under første verdenskrig og om hennes opplevelser av krigens grusomheter på nært hold. Foredraget ble holdt av Jussi Biørn som også vist sin film «De kalte meg mor».

Bilde ble overrakt av kunsthistorikeren Liana Arutyunyan som også holdt er interessant foredrag om Armenias fire mest kjente kunstnere.