Partnerskapsavtale mellom Kragerø kommune og demensforeningen: Bli aktivitetsvenn!

Oppdatert av: stein ove sannes (08.okt.2015)

Har du lyst til å bidra til en mer positiv hverdag for personer med demens? I så fall bør du melde deg på et kurs i regi av Kragerø Demensforening i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen. Det foregår på Røde Kors- huset 12. og 14. oktober.

Tidspunktet for kurset er fra kl. 18.00 - 21.00.

Kragerø kommune er en viktig støttespiller gjennom en egen partnerskapsavtale som er undertegnet av ordfører Kåre Preben Hegland og leder i Kragerø Demensforening Ingrid With.  Fem andre kommuner i Telemark har inngått en slik avtale med den lokale demensforeningen.

De som gjennomfører kurset, blir aktivitetsvenner for personer med demens.  Demens er en av våre største folkehelseutfordringer. Det er registrert over 70 000 personer med demens i Norge i dag, men det er store mørketall.  Den vanligste demenssykdommen er Alzheimers sykdom. 60 prosent av alle med demens har denne typen.

Tilbakemeldinger fra to pilotprosjekter har vist at frivillige ikke trenger mye medisinsk kunnskap om demens. Det viktigste for aktivitetsvennene  er å kunne bidra til gode opplevelser i hverdagen.

Kursets målgruppe er primært personer som har et ønske om å gjøre en frivillig innsats som aktivitetsvenn.  Kurset er også velegnet for de som ønsker å få mer kunnskap før de bestemmer seg for å engasjere seg som frivillig.

Kurset er gratis, og støttes av TV-aksjonen «Ingen tid å miste».

Påmeldning kan sendes ann-cathrin.kristiansen@kragero.kommune.no eller monika.k.aspnes@kragero.kommune.no mobil: 93 23 07 62.

demens.jpg

Kragerø Demensforening  inviterer til kurs for aktivitetsvenner, fra  venstre  Monika Aspnes, Kaja Torvetjønn, Eva Løberg (Nasjonalforeningen for folkehelsen) , Eva Lieberg og Ann-Cahtrin Kristiansen.