Påskehygge i Kragerø

Oppdatert av: Bjørn Tore Olsen Cintra (07.apr.2012)

Aldri har vel påskebadet på "nye" bybrua samlet større folkemengder. Jens Lauersens plass, bybrua og området på andre siden var pakka med kragerøfolk, hytteboere og besøkende. Det fine været, Bondens marked og påskebadet gjorde lørdagens påskeaften til en folkefest.

Det var 17. gang Påskebadet i Kragerø ble arrangert, så tiltaket kan trygt kalles en trivelig tradisjon. Utrolig nok var det kø for å få bade, selv om sjøvannet bare holdt stakkarslige fem grader. Påmelding startet kl. 11.00 og en halvtime senere var det fullt - det var satt en grense på hundre deltakere. Men fordi noen alltid faller ut, tillot påmeldingsgeneral Katja Aarflot noen flere. Her var det deltakere fra Mandal i sør til Bodø i nord - med innslag av badende til og med fra Salzburg. Arrangørene hadde fått det forsvunnede fartsskiltet på plass igjen - selv om det var en kopi, var folk fornøyde med å se Sakte fart-skiltet festet i all sin prakt på bybrua.

- Jeg har badet før i år, men dette blir moro, sa Matteus Frõlich  Beldo som var den første i køen av dem som meldte seg på. Han er ofte i Kragerø med besteforeldrene sine som bor i byen. Ikledd solgul T-skjorte med passende påskebadlogo nølte han ikke med å hoppe i det iskalde sjøvannet. Hvordan var det?

- Isssskaldt, sa ei lite jente på åtte år. Åtte år var nedre grense for deltakelse.

- Det kjentes ut som å få kniver inn i beinet, sa en av Danboltsøstrene fra Fredrikstad. De hoppet i par. Den eldste deltakeren vi observerte var en tøff bestefar på 74 som til og med stupte fra gelenderet samtidig som datter og datterdatter hoppet uti.

Alle de badende deltakerne fikk dagsgavekort for bruk av bassenget på Spa & Resort Kragerø (forhåpentligvis med noe mer levelig vanntemperatur), Folkehjelpa sørget for eget skiftetelt, en dykker passet på sikkerheten i vannet, Redningstjenesten hadde båt på plass og Tore Larsen demonstrerte førstehjelp ved livredning.  Alle deltakerne fikk dessuten håndkle for å fjerne de kalde dråpene hurtigst mulig. Alt dette til tross, var det mange rosa lår og blåfrosne lepper å se. Men hva spilte det for en rolle?

- Kjempegøy! sa Lotte Gundersen - en hutrende sjuendeklassing fra Kalstad skole.

Med det tradisjonelle påskebadet er påskeferien i Kragerø på skinner. God påske!

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image