Ordføreren og Anniken Huitfeldt hyller Fernanda Nissen i Kragerø

Lørdag 7. mars kl. 12.00 vil det foregå en hyggelig seremoni på Jens Lauersøns plass. Da avdukes en byste av Fernanda Nissen, vår velkjente kvinnesakskvinne og stemmerettsforkjemper, født og oppvokst i Kragerø. Det er Tone Ørvik som har laget bysten. Det blir taler og kulturelle innslag.

Fernanda Nissen1.jpgI forbindelse med stemmerettsjubileet i 2013 var et av Kragerøs viktigste tiltak å få reist en byste av vårt bysbarn Fernanda Nissen som var særdeles aktiv på en rekke politiske områder - også når det gjaldt stemmerett for kvinner. Til arbeidet med bysten mottok kommunen økonomisk støtte fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Bysten er nå ferdigstilt, og Kragerø kommune har i den anledning stelt i stand et arrangement i forbindelse med avdukingen.

Arrangementet finner som nevnt sted lørdag 7. mars kl 12.00 på Jens Lauersøns plass i Kragerø sentrum. Programmet er lagt opp som følger:

Kl 12.00: Ordføreren ønsker velkommen

Kl 12.10: Kulturelt innslag

Kl 12.15: Ordføreren introduserer Anniken Huitfeldt

Kl 12.15: Tale v/leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk Anniken Huitfeldt

Kl 12.25: Avduking v/Anniken Huitfeldt

Kl 12.30: Ordføreren introduserer Kunstneren, Tone Ørvik

Kl 12.30: Tale v/Tone Ørvik

Kl 12.40: Kulturelt innslag

Kl 12.45: Avslutning v/Ordføreren

Kl 13.00: Lunsj for innbudte gjester (Kafé Morfar) m/evt. kulturelt innslag.

Fernanda Nissen opplevde mye gjennom sitt liv. Tidligere fylkesordfører Frode Svendsen har skrevet en kronikk i dagens TA (5/3) som vil interessere mange. Du finner kronikken her.

Enhet for skole hadde sitt tradisjonelle gateteater i forbindelse med stemmerettsjubileet. Elevene i femte klasse ved tre skoler hadde en rekke scener i sentrum der publikum ble ledet fra scene til scene og loset gjennom Fernanda Nissens begivenhetsrike liv. Det ble tatt en videofilm av hele opplegget. Denne kan kjøpes for kr. 100 på Kragerø bibliotek.