Opplysninger om vanningsrestriksjoner via SMS

- Vi har samme regler hvert år, men i år bestemte vi oss for å spre informasjonen bedre, sier ingeniør Adam Suliman ved Enhet for Eiendom og tekniske tjenester. Han sendte ut to sendinger med SMS'er - en til fastboende og en til hyttefolket, tilsammen noe over 6000 meldinger.

adamsuleiman.jpgTidligere har kommunen nøyd seg med annonse i lokalavisa samt kunngjøring på kommunens hjemmeside. I år ble det også SMS.

- Her treffer vi folk "hjemme". Alle leser meldingene sine på mobiltelefoner. Vi har merket at det virker, sier Suliman. Han sier at det forløpig  ikke er vannmangel i år slik det var i fjor, men at det er viktig å ta forholdsregler i tide.

- Vanning med spreder/slange og automatiske vanningsanlegg er sterkt begrenset/forbudt av hensyn til abonnentene, sier han. Resultatet kan være at de som bor høyest, mister all sin vanntilførsel.

Det samme gjelder skjærgården. Vannledningene i skjærgården er ikke dimensjonert for vanning, og for høyt forbruk medfører trykktap og bortfall av vann for utsatte eiendommer. Det innføres derfor forbud mot vanning på fritidseiendommer i skjærgården. Kun vanning med kanne er tillatt.

- Datovanning er en enkel regel, og følger folk disse reglene, får alle vann, sier ingeniør Suliman.