Om blåbær på Kragerø bibliotek

Oppdatert av: stein ove sannes (29.aug.2011)

Høstens sesong i regi av Meierigalleriet på Kragerø bibliotek, starter med smaken av blåbær. Dette første arrangementet er lagt til kommende torsdag, 1.september kl.16.30.

Arrangementet kommer i tillegg til de ukentlige tirsdagsarrangementene.
I juli i år kom boken ”Blåbær” med undertittelen ”Minner, mat og smak”- og det er etnolog-ekteparet Anette Rattfelt og Simen Lunøe Pihl som etter flere års arbeid er klare med utgivelsen av denne praktboken. Den inneholder både oppskrifter, sitater, fakta og historikk i tillegg til en masse flotte bilder.
Blåbær er skogseventyr med termos, mygg og arbeidslyst. Blåbær er smak, minner og tradisjon, og i stadig større grad anerkjent som noe av det sunneste vi mennesker kan spise. Det er mange gode grunner til å ta turen til skogs eller fjells for å høste de små mørkeblå bærene som kan gi oss så mye både velsmakende og sunt, og boken vil nok i høy grad kunne inspirere til dette.
I tillegg til å presentere boken og arbeidet med den, vil Rattfelt og Lunøe Pihl også by på små smaksprøver av noen av de rundt 100 oppskrifter de har samlet og prøvet.