OKTOBERTURNE MED REISEN TIL VENEZIA

Oppdatert av: stein ove sannes (14.okt.2016)

Grenland Friteater har med dette gleden av å presentere Reisen til Venezia av Bjørg Vik, fredag 21. oktober, kl. 19.00 på Kragerø Biograf.

Reisen til Venezia som fikk Telemarkspremiere 2.juni i år, ble spilt for utsolgte hus under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i Kulturhuset Ælvespeilet, til stor glede for både anmeldere og publikum. Reisen til Venezia er på samme tid et vemodig og humoristisk kammerspill om ekteparet Tellmann og deres fantasireiser – i sin egen stue! Opprinnelsen til forestillingen er slik: Ved siden av der forfatter Bjørg Vik bor i Furustadvegen i Porsgrunn bodde det elskelig par; en pianolærer og en apoteker, Oddlaug og Sverre Winther Pedersen. En gang Bjørg Vik banket på hos dem ble hun møtt av en fullt påkledd Sverre i døren og da Bjørg spurte hvor de skulle reise så svarte han at - Nei, de var på farten de, akkurat nå var de langt oppe i Rondane.

reisen_til_venezia_pressefoto_dag_jenssen_2.jpg
pressefoto Dag Jenssen

Til det nystartede Intimteatret, skrev Bjørg Vik i 1992 Reisen til Venezia, sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser - i egen stue. For det mottok hun i 1993 Ibsenprisen. 

Grenland Friteater karakteriserer stykket som en vemodig komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.

I år feirer Grenland Friteater 40 år, som landets eldste frie teatergruppe. Gjennom hele vår lange eksistens har vi produsert 154 premierer og spilt for et publikum på mer enn 1,1 mil. mennesker i 35 land. Vi har valgt å gjøre Reisen til Venezia til vår jubileumsforestilling, som fikk premiere under årets Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival. I oktober sender vi forestillingen ut på turne i Telemark, samt gjestespill i Nedre Eiker og Sandefjord.

 

Bill. kr. 200,- selges på www.filmweb.no og v/inngangen før forestillingen.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image