Nye, spennende kulturskoletilbud i høst!

Det blir en betydelig utvidelse i dansetilbudet med hele fire forskjellige dansekurs. Dette er mulig fordi det er ansatt ny ballett/danselærer fra 1. august. Også babysang og sang har vært svært populært og tilbys også i høst. I tillegg kommer undervisning på diverse musikkinstrumenter og flere andre tilbud.

Kulturskolen tilbyr både barnedans (4 – 7 år), klassisk ballett, moderne og jazzdans. Hva som blir satt i gang er selvsagt avhengig av påmelding og interesse. Her er det bare å melde seg på. Undervisningen kommer til foregå i gymsalen ved svømmehallen på mandagene. Den nye danselæreren har sin utdannelse fra 3-årig linje ved Bårdar Akademiet i Oslo. Hun forklarer følgende om de forskjellige danseartene:

Klassisk Ballett: Klassisk Ballett er grunnleggende danseteknikk som gir økt styrke, musikalitet, koordinasjon og kroppsbeherskelse. Her vil vi arbeide med oppvarmingsøvelser ved barren, forskjellige trinnkombinasjoner i senter samt hopp og piruetter over gulvet. Her er det mye fokus på teknikk, men den kunstneriske fremførelsen er også viktig.

Moderne: Moderne dans er en spennende stilart som har utviklet seg fra klassisk ballett, men som har et mer moderne uttrykk. Teknikken tar utgangspunkt i kroppens naturlige bevegelser og fokuserer på pust og uttrykk i dansen. Vi vil arbeide med å styrke teknikken, samtidig som vi tar i bruk vår egen personlige stil og jobber kreativt.

Jazz: Det finnes mange ulike stilarter innen jazzdans, som er en dansestil i stadig utvikling. Det er en dansestil som fokuserer på musikalitet og følelse i bevegelsene. Her får eleven utfolde seg og oppleve danseglede. Vi vil vi arbeide med grunnleggende danseteknikk, og utvikle styrke, musikalitet, koordinasjon og smidighet.

Barnedans: Barnedans er for de minste barna, og er basert på klassisk ballett. Dette er en morsom måte å lære dans på, hvor barna lærer kreative danseleker og får bruke sin egen fantasi, samtidig som de lærer grunnleggende ballett-teknikk.

Sang: Det siste året har det også vært stor påmelding på sang, så for å ta unna ventelista her, gir vi tilbud om undervisning i Vokalgrupper, en gruppe for 6 – 8 åringer, og en gruppe for 9 – 11-åringer. Lærer her er Annika Westgård som har mastergrad i musikkpedagogikk.

Babysang: Kulturskolen følger også opp suksessen med babysang, og setter på ny i gang babysang for barn fra 0 – 12 måneder. Her er det bare å melde seg på. Antall plasser er begrenset. Lærer her er også Annika Westgård.

Andre aktiviteter: I tillegg har kulturskolen undervisning på de fleste musikkinstrumenter, tilpasset musikkundervisning, musikkaktivitet for klientellet på KVOA på Kalstad, pluss dirigenter og instruktører til korps og kor i kommunen. Vi har også de siste åra hatt prosjektsamarbeid med grunnskolen i Kragerø. For tiden er det 18 tilsatte i Kragerø kulturskole, alle med solid kompetanse innen sitt fagfelt.

Søknadsskjema finnes på kommunens hjemmesider eller direkte på denne lenken.