Ny rådmann på plass

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

- Å være rådmann, ser jeg på som et privilegium. For en som er litt samfunnsengasjert og glad i kommunen, er det fint å få jobbe for at folk skal få det bedre. Det synes jeg er spennende og ser bare positivt på det, sier Kragerøs nye rådmann Inger Lysa i sitt "nye" kontor som er blåst for papirer, men har mye kragerøkunst på veggene.

portrett1.jpg- Det blir nok mer papir her etterhvert, sier hun smilende.  Kunsten på veggene er hun svært fornøyd med og egentlig overrasket over. Det er malerier av kragerøkunstnere som pryder veggene. 

- Og lener jeg meg langt nok ut av vinduet, ser jeg til og med sjøen, kan hun fortelle. Men tilbakoverlent er hun ikke. Heller litt utålmodig. Hun synes nå at det var på tide å komme igang. Det er over fire måneder siden hun ble ansatt, hun har hatt ferie og ladet batteriene samtidig som hun flittig har studert planer og budsjett på feriestedet sitt i Rogoznica - i nærheten av Split i Kroatia (se bildet). Her har  hun feriert i en tiårs tid. 

- Jeg er så heldig at jeg liker å ha ferie, samtidig som jeg stortrives med å jobbe. Jeg liker begge deler, sier hun.

Den første dagen på jobb som rådmann har blant annet gått med til samtaler med to utvalgsledere, ordfører og varaordfører. - Dessuten har jeg truffet mange hyggelige folk her på huset, og jeg gleder meg til å treffe flere og gjøre meg bedre kjent, sier hun.

 Hun har ingen programerklæring. Hun vil som nevnt først og fremst gjøre seg bedre kjent. Det er også litt spesielt å starte ny rådmannsjobb rett før valget. Det vil jo bli et nytt kommunestyre å forholde seg til med flere nye politikere uansett valgutfall. Men Inger Lysa gleder seg til dette også. 

Hun kommer fra jobben som kommunalsjef i Porsgrunn. Hun har også faktisk tilknytning til Kragerø i og med at den ene oldefaren hennes kom fra Skåtøy og en av oldemødrene fra Levangsheia. 

Kragerø kommunes ansatte har sett fram til at hun skal begynne i jobben og gleder seg til å samarbeide med henne. 

inger_lysa_split.jpg

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image