Naturavdeling

Oppdatert av: stein ove sannes (09.feb.2017)

Alle er ute hver dag :)
Bortsett fra de kaldeste dagene. Vi må være ekstra forsiktig med de minste.
 

Alt kan gjøres ute: Lek, måltid, forming, sang, musikk, drama, litteratur, fysisk aktivitet og mye mer.

Vi har et flott område der barna kan utfolde seg, utforske og leke i naturen. Vi skal nå i gang med 13. året med naturavdelingen. Vi har en gruppe på naturavdelingen nesten hver dag. Under utbyggingen av vei og hustometer i området mellom barnehagen og naturavdelingen har vi og begynt å utnytte oss av andre områder. 
Vi bruker skogen og nærmiljøet rundt og går på oppdagelsesturer hele året. Vi ønsker å gjøre oss kjent med årstidene.
Hva skjer med naturen når høsten kommer? Og hva skjer med bladene som detter ned fra treet? Det er mye vi kan undre oss over sammen smiley


Vi går til hytta ca kl 09.00 og er tilbake ca. kl.14.00. Dere kan også bringe og hente på naturavdelingen. Vi har hele dagen til lek og aktiviteter. I perioden 15.09 - 15.04 har vi ofte bål og samling rundt bålet. Vi lager varmmat på bålet og det og mulighet for å ta med medbrakt disse dagene. Det er og muligheter for å inn å varme seg i gamma. Vi fyrer opp når vi er framme og har mulighet til å varme fingre og tær etter aking og lek ute.
Vi legger til rette for at barna skal få sage, snekre og spikke. Her får de veiledning og det er alltid voksne som passer på og er sammen med barna.
Den første tiden på naturavdelingen er vi mest i området ved hytta. Dette for at barna skal bli godt kjent i området og med rutiner og regler som gjelder på naturavdelingen. F.eks: Hvordan sitte ved bålet?


Hvor skal alle maurene henne da tru? Tid for undring i hverdagen er viktig.


Vi leter etter rumpetroll og andre spennende insekter som bor i vannet.

Det er viktig at barna har med klær som passer for været, og at de har med skift. Strikket eller ulltøy under regnbukser og dresser er viktig for å holde seg tørr på beina og for å holde kroppen god å varm. Vi vurderer ut i fra enkeltbarn og aktivitet dersom det er kaldere enn 10 minus.


En liten sleve. Spennende!


Snekring og saging er kjempegøy!
Vi er opptatt av sikkerhet når vi er på tur. Og barna får veiledning når de skal snekre og sage. Når vi spikker sitter vi i en spikkekrok sammen med en av personalet.


En cowboystrekk må til selv om en er på tur.


Nam nam.. Pølser smaker så godt på tur! Vi griller fisk, lager supper og mye annet når vi er på tur. En av personalet er bålvakt. Vi har pølsefest hver høst når bålsesongen starter.

 
På høsten går vi på sopptur. Vi plukker og bær. Blåbær er helt klart favoritten.

  
Vi legger ut mat på brettet, og da kommer det både fugler, ekorn og mus på besøk.

Når det er litt kaldt ute eller vi vil bygge med lego går vi inn i gamma. På kalde dager fyres det så vi kan få varmet små tær og fingre. Her kan vi tegne, lese og bygge med lego.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image