Datakollaps i direktoratet: Nasjonale prøver i engelsk for 5. trinn stenges for gjennomføring

På grunn av store tekniske problemer med gjennomføringen av nasjonale prøver i engelsk for 5. trinn er systemet nå stengt. Noen av skolene i Kragerø har fått gjennomført prøven, mens andre har hatt store tekniske problemer med å komme seg inn på systemet. Opplegget har frustrert både lærere og elever.

Direktoratet som er i dialog med teknisk leverandør for å løse problemet, sier at de beklager det inntrufne og alle de ulemper dette har medført for elever og lærere.

- Det er klart at denne trøblete påloggingstiden har betydd mye bortkastet tid for våre elever og lærere. Det er ikke rart at mange er oppgitt, sier skolesjef Gro Lien i Kragerø. Når en først har startet med nasjonale prøver og skal føre sammenlignende statistikker år for år, er det klart at dette er et dårlig signal fra sentralt hold. Selv om prøven blir mulig å gjennomføre med pedagogisk formål, vil det ikke bli rapportert resultater fra prøven i engelsk på 5. trinn verken nasjonalt, kommunalt eller på skolenivå i år. Men det vil være mulig å se resultatene på gruppenivå. Gjennomføringen i uke 46  vil fra departementets side være frivillig for skolene i år. Skoler som gjennomførte prøvene tirsdag og onsdag kan ta kontakt med Utdanningsdirektoratet dersom de ønsker ny prøvegjennomføring. Uansett vil kollapsen medføre hull i kommunens løpende resultatstatistikk.