Nå kan du laste ned og låne digitale bøker på biblioteket!

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Dette er et tilbud for biblioteklånere tilknyttet bibliotekene i Kragerø, Kviteseid, Siljan og Tinn samt Telemarksbiblioteket. Med nasjonalt lånekort kan du låne e-bøker via nettet 24 timer i døgnet, sju dager i uka. Lånet er gratis! Og det er ingen overtids- eller erstatningsgebyrer.

Du kan ha fire ebøker registrert på ditt nasjonale lånekort samtidig og lånetida for e-bok er 14 dager, med mulighet for fornying dersom ingen andre venter på boka.

Hva er E-lån Telemark? E-lån Telemark er et tilbud fra biblioteket som gjør det mulig for deg å laste ned og låne digitale e-bøker.

Hva er E-bøker? E-bøker er bøker i digital form. Det gir deg noen muligheter som trykte bøker ikke har. For eksempel kan du søke i teksten, eller du kan legge inn merknader uten å skade boka.

Hvordan bruke E-lån i Telemark? For å kunne benytte deg av E-lån Telemark trenger du et gyldig lånekort fra biblioteket, og du må ha Internett-tilgang. Lånekort og passord får du på biblioteket ditt. Du kan også få pinkode tilsendt på e-post hvis du har registrert din e-postadresse i bibliotekets base.

ebok3.jpg

Når er E-lån Telemark tilgjengelig for utlån? Tilbudet er tilgjengelig døgnet rundt. Du kan når som helst og fra hvilken som helst maskin med Internett-tilkobling, få tilgang til og låne digitale medier.

Koster det noe å bruke E-lån i Telemark? Det er gratis å bruke E-lån i Telemark!

Hvordan leverer jeg tilbake det jeg har lånt?  Akkurat som når du låner bøker, filmer og CD-er på biblioteket, er det tidsbegrensninger når du låner digitale medier. Men du behøver ikke å huske på å levere tilbake det du har lånt. Så snart lånefristen er utløpt, fjernes tilgangen til dataene. Når din lånefrist har utløpt blir mediet tilgjengelig for andre lånere.
Husk: Det er en fordel om du også sletter dem fra PC-en din. Og  - du vil aldri få gebyr fordi du ikke har levert tilbake innen fristen!

Hvor mange titler kan jeg låne på én gang?  Maksimalt antall titler som kan lånes samtidig er fire titler.

Hvor lenge kan jeg låne de ulike mediene?  Låneperioden for e-bøker er 2 uker. Når du ønsker å gå ut av utlånsmodus, må du velge ”Logg ut” øverst til høyre i skjermbildet.

Kan jeg rservere titler hvis de ikke er tilgjengelig for utlån? Gjennom reserveringsfunksjonen kan du finne ut når en tittel som nettopp er lånt ut, er tilgjengelig igjen. Du får da en e-post til den e-postadressen du har oppgitt. Vær oppmerksom på at maksimalt fire titler kan reserveres samtidig.

Bruksanvisning: For å kunne lese e-bøker på smarttelefoner eller iPad må du først laste ned BlueFire Reader fra App Store, deretter må du ha en AdobeID og til slutt må du Autorisere brukeren din i BlueFire Reader. Da er leseprogrammet klart til å ta imot e-bøker. Nå kan du gå til bibliotekets nettsider http://www.kragero.kommune.no/artikler/bibliotek og her finner du linken: Se liste over ebøker her, klikker du på her får du oversikt over alle e-bøkene Kragerø bibliotek tilbyr. Eventuelt kan du bare gå rett inn i katalogen og søke etter en bok for å se om den finnes som e-bok på biblioteket. Når du finner en e-bok, f.eks En sjøens helt: Skytteren av Jon Michelet så klikker du deg inn for å se detaljer om boka, da får du opp all denne informasjonen:

ebok1.jpg

Her finner du linken Lån e-boka og du ser at det finnes to eksemplarer til utlån. Klikk på lenken Lån e-boka og du får opp et nytt vindu:

ebok2.jpg

Her ser du, som i vår katalog, at det er to eksemplarer av e-boka, men det er kun ett eksemplar som er ledig. Grunnen til at det kan være avvik mellom tilgjengelighet i vår katalog og her på E-lån Telemark, er fordi vi er i e-bok-fellesskap med 4 andre bibliotek, og da kan det være lånere de andre stedene som har lånt et eksemplar av boka allerede.

Men, det var ett ledig eksemplar og du vil låne dette. Da klikker du på knappen Til lånekurven og deretter får du opp et nytt vindu og du klikker på Lån denne. Nok et nytt vindu kommer opp og du må legge inn ditt brukernavn (= lånerkortnummer) og ditt firesifrede passord. Når du har gjort det får du opp nok et nytt vindu og du klikker på knappen Last ned. Når nedlastningen er ferdig ligger boken klar til å leses inne i BlueFire Reader og du kan nyte den i hele 14 dager.

Pr januar 2014 finnes det 205 e-bøker til utlån ved Kragerø bibliotek – og dette er bare begynnelsen! Vi er stolte over å kunne tilby deilig litteratur til våre lånere i nytt format, noen av våre trofaste lånere har allerede tatt tilbudet i bruk og de er strålende fornøyde med å få bøker kjapt, bøker det kan være lange ventelister på i papirformat (f.eks er det 12 stykker som står på venteliste til En sjøens helt : skytteren av Jon Michelet i papirutgaven, og med 4 ukers lånetid og 2 eksemplarer tilgjengelig vil låner på 12. plass i verste fall måtte vente i 6 måneder før han/hun får boken).

Kragerø bibliotek er ikke bare et fysisk bibliotek - vi møter lånerne der lånerne er:

Den kommunale hjemmesiden: http://www.kragero.kommune.no/artikler/bibliotek
Nettsiden folk går til hvis de lurer på noe!
Bokanbefalingsbloggen til biblioteket: http://kragerobibliotek.wordpress.com/  Den første bloggen til biblioteket skal mer bli en base med bokanbefalinger.
Bibliotekets nye blogg: http://www.kragerobibliotek.blogspot.no/ Dette blir bibliotekets «hverdagsblogg» med alt fra hva som skal skje, skjer og har skjedd. Samt utstillinger, boktips,  nyheter fra fjernt og nært.
I tillegg er vi også med på:
Facebook https://www.facebook.com/pages/Krager%C3%B8-bibliotek/141280325525?fref=ts
Flickr http://www.flickr.com/photos/kragerobibliotek/
Twitter https://twitter.com/Kragerbibliotek
Library Thing http://www.librarything.com/profile/Kragerbibliotek

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image