Myk overgang for Tåtøy-elevene!

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Alle 23 elevene som bor på Tåtøy samt en på Furuholmen troppet opp på Kragerø barne- og ungdomsskole idag tirsdag 14. august. De var spesielt invitert for å bli kjent med den nye skolen sin i forkant av vanlig skolestart. Og gjett om elevene var motiverte!

- Jeg har gleda meg hele sommerferien - til å få nye venner og til matte, sa Guro Skauen Isaksen som skal begynne i 4. klasse. Og hun var ikke alene om å glede seg. Rektor May Britt Vatn Bergstad og inspektør Tone Gregersen berømmet foreldrene for godt motivasjonsarbeid i forkant av skolestart.

- Vi merker tydelig at elevene er forventningsfulle, nysgjerrige og motiverte og at foreldrene her har gjort et stort arbeid i sommer, sa rektor under samlingen i skolens amfi. Her satt foreldre og elever benket for å bli ønsket velkommen, for å bli kjent med de forskjellige lærerne og for å bli vist rundt på sitt klasserom, sin garderobe og enkelte spesialrom. Til slutt var det ny samling i amfiet der mer informasjon ventet.

Skolen har jobbet mye med tilsyn på ferga, og har fått til en totalordning, der elevene har tilsyn fra de møter opp på fergeleiet om morgenen, tilsyn på ferga, følge opp til skolen og følge ned til ferge klokka 1400 og tilsyn hjem med ferga og på brygga på Tåtøy. Denne ordningen kommer til å fortsette så lenge det er elever på småskoletrinnet fra Tåtøy.

-Vi er veldig fornøyd med at vi har fått til en så trygg og god ordning, sa rektor.

- Det er vi også, repliserte foreldrene.

De 24 elevene sprer seg over hele barnetrinnet. 1. og 4. klasse kommer over delingstallet på 28 elever, men her har skolen til gjengjeld satt inn to kontaktlærere/assistent slik at klassen kan deles etter behov. De andre klassetrinnene har "normal" størrelse. I tillegg har administrasjonen ved skolen lagt seg i selen for å sette inn lærere som har erfaring av Tåtøy skole tidligere. Elevene kjente igjen sine gamle lærere, og faktisk var det slik at flere lærere også kjente igjen foreldrene som har vært deres elever.

- Jeg har jo vært rektor på Tåtøy i ti år, og gjett om jeg har hatt mange av foreldrene deres på skolen, sa inspektør Tone Gregersen til de ferske KBU-elevene.

4. klasselærer Lone Laland hadde i forkant ringt til "sine" elever. Da hun viste elevene i 4. klasse rundt i klasserommet og gangene, var elevene veldig imponert over at de fikk egen garderobeboks med navn, og at navnene allerede var på plass på pulten i klasserommet.

-Er det noen forskjell på Tåtøy skole og KBU, da? spurte rektor.

- Bare amfiet er jo nesten større enn hele skolen på Tåtøy, og noen av klassene er større enn hele skolen vår, sa Phillip Nupen Olsen som sammen med de andre 23 elevene så fram til "ordentlig" skolestart dagen etter.

-Dette blir en helt ny verden både for ungene og meg. Det er virkelig kjempefint her på skolen, sa en av foreldrene Gudrun Skauen Isaksen.

 

-

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image