Miljølekteren på plass

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Som den andre kommunen i landet har Kragerø kommune nå fått sin miljølekter. - Det er veldig bra at både fastboende og hyttefolk har vært med på å samle inn penger. Faktisk ble det samlet inn 140 000 på en drøy uke, sier ordfører Preben Hegland som tok imot miljølekteren mandag kveld denne uka.

Etter katastrofen med "Full City" fikk Kragerø kommune oppleve hvor lang tid det tok før de "statlige" lensene kom på plass. Imens lå de kommunale lensene ubrukte. Dette ønsket ordføreren en endring på. Han har vært en drivkraft i arbeidet med å få dette til. Sammen med partifelle og ordfører i Oslo, Fabian Stang, initierte de kronerullingen. Sammen med kommunens investering på 850 000 kroner og Redningsselskapets "restskjerv", ble kjøpesummen på 1,2 millioner realisert. Lekteren vil være klar til innsats i Kragerø fra neste sommer. Ved behov dras lekteren raskt ut på sjøen ved hjelp av redningsskøyta. Kommunen har selv allerede nesten en kilometer med egne lenser.

- I og med at lekteren vil ligge på land, vil driftsutgiftene være minimale. Dessuten vil brannvesenet også kunne benytte slukningsutstyr som vi planlegger å få ombord, slik at vi får til multibruk av lekteren, sier ordføreren.

Det er inngått en 10 års kontrakt med Redningsselskapet. Lekteren er ni meter lang. En lekter av den typen som Redningsselskapets sjøredningskorps i Kragerø kan håndtere, er av samme størrelse som den det svenske sjøredningsselskapet bruker. Den tar normalt rundt 400 meter lenser og annet oljevernutstyr, og kommer til ulykkessted med en hastighet på nærmere 30 knop dersom den slepes av RS ”UNI Kragerø”. Den kan dermed komme 30 nautiske mil, eller vel 55 kilometer på en time, og dekker dermed store deler av Telemarks skjærgård innen en times utrykningstid. Lensene på miljølekteren er ment som en første innsats som holder på mest mulig oljesøl til større lenser kommer fra de interkommunale depotene.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image