Mange hyggelige skolearrangementer i juni

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Onsdag 9. juni er det markedsdag på Helle skole, dagen etter er det Kalstaddag på Kalstad skole, 22. juni er det sommerfest på Levangsheia skole for å nevne noen. Nærmiljødag er allerede avviklet av barnetrinnet på Kragerø barne- og ungdomsskole. Disse aktivitetsdagene viser blant annet mye av hva elevene har drevet på med gjennom skoleåret når det gjelder entreprenørskap.

Det er foreldrenes arbeidsutvalg ved skolene (FAU) som står som arrangører og aktivitetene er veldig allsidige. På Kalstad for eksempel har hvertt klassetrinn sine salgsvarer - eller sin elevbedrift om man vil - der det selges alt fra urter i krukker til ordenskalender/familieplanlegger som elevene har laget. Videre har elevene laget kjærlighet på pinne, kandisert frukter  og laget smørekniver med nydelig pusset overflate. Dessuten er selvfølgelig det kroppslige også i varetatt. Her er tilbud om balansegang på bom, kasting av erteposer og tennisball mot finérplate. I tillegg har klassene sine innslag med underholdning. Denne dagen samler årlig masse mennesker med tilknytning til skolen. Kalstaddagen starter kl.16.00 og slutter ca. 18.30.

Ikke nødvendig å spise middag før man går på skolenes aktivitetsdager.Også Helle skole fortsetter sin tradisjon og samler alle gode erfaringer fra Årø og Skarbo skoler med en årlig markedsdag, som starter allerede kl. 1600 med matservering. I år har Helle skole hyret inn en pappakokk som steller til grillmat og andre godsaker, ungene skal selge planter de selv har dyrket fram eksempelvis tomater og stemor, ungene håndterer også en popcornmaskin slik at fersk poppet maiskorn blir tilgjengelig, vafler stekes og ungene kan bli både sminket og få farget hår. Gjess og nyfødte kyllinger fra Holte gård er stilt ut, og elevene står for en rekke leker som besøkende kan delta i.

Kragerø barne- og ungdomsskole har allerede gjennomført sin nærmiljødag med en rekke aktiviteter, mens Levangsheia skole antakelig er siste skole ut med sommerfest 22. juni kl. 18.00. Elevene underholder og viser fram ting de har laget gjennom året. Skolen har sin egen elevbedrift for 6. og 7. klassingene som lager de vakrest glassfat. Bedriften heter LGGB som står for Linns gullungers glassbedrift. På Levangsheia skole har de også sitt eget entreprenørskapsopplegg kalt Petter Smart. Også i år vil elevene vise fram hvilke lurer ideer som kom fram her. Festen på Levangsheia skole ender opp med kveldsmatservering ute på skoleplassen for små og store.

Slike dager ute på skolene er et sikkert tegn på at inneværende skoleår nærmer seg slutten. Vi ønsker foreldre, elever og lærere lykke til med arrangementene.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image