Maleriutstilling på Kragerø bibliotek i sommer.

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

I juli måned og halve august kan publikum se malerier av Marit Sølie i Meierigalleriet på Kragerø bibliotek.

Marit Sølie er født i Porsgrunn og har bodd i Kragerø i snart 40 år. Mange i byen vil kjenne denne fargerike og fargeglade damen. Dette gjenspeiles i bildene hennes, der fargene er det essensielle. Hun har ingen formell kunstutdannelse, men har deltatt i en rekke malerkurs både her i landet og utenlands. Hun begynte med å male små akvareller, men etter hvert vokste det fram et behov for å lage bilder i større format og med kraftigere farger og strøk. Marit Sølie maler med acryl i ikke-naturalistisk stil som inviterer til en åpen tolkning av bildene. Hun inspireres primært av lys og farger, og tar ofte utgangspunkt i en spesiell farge hun har festet seg ved når hun begynner på et bilde. Så blir bildet til mens hun maler – på samme måte som veien blir til mens man går. Jomfruland er for henne, som for mange andre kunstnere, et sted hun stadig vender tilbake til for å hente energi og inspirasjon, og spesielt er hun glad i vinteren der.

De elleve siste somrene har Marit Sølie hatt utstillinger på Jomfruland. Hun har også stilt ut i Skien, Drøbak og Oslo, og i en periode var hun fem vintere i Spania med påfølgende utstilling der.

Marit Sølie har et sterkt ønske om å glede andre med bildene sine, og inviterer publikum til å se maleriutstillingen på Kragerø bibliotek i tiden 1. juli- 11.august.Åpningen finner sted kl.12 fredag 1. juli i Meierigalleriet.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image