Læringssenteret offisielt åpnet

Oppdatert av: Bjørn Tore Olsen Cintra (28.aug.2011)

1600 ombygde kvadratmetre ble vist fram under åpningen sist fredag. Og hvilke flotte kvadratmetre det har blitt. Vakre, hensiktsmessige klasserom med mye nytt og godt digitalt utstyr. Kommunen og enhetsleder Helen Bøe har all grunn til å være fornøyd, noe også ordfører Kåre Preben Hegland ga uttrykk for under snorklippingen.

Senteret har en utrolig utsikt fra omtrent samtlige rom, hensiktmessige kontorer og arbeidsrom for lærerne og kanskje kronen på verket: et kantineklasserom med utgang til uterommet: en romslig uteplass med mange sitteplasser og oppbygd kjempeterrasse med flunkende ny liten gangsti nedenfor. Ikke rart enhetsleder Helen Bøe strålte om kapp med nypussede ruter og blank maling.

Læringssenteret som sorterer under den omdøpte enheten -  Enhet for kompetanse og integrering - har allerede 140 studenter - som får undervisning i alt fra grunnskoleopplæring til høyskolestudier. Flere av klasserommene er innredet til bruk av videokonferanser for opplæring - rom som også kan benyttes til videokonferansemøter for kommunalt ansatte - om man bestiller rom i tide.

- Noe som vil være både tids- og kostnadsbesparende, påpekte en stolt enhetsleder som viste de mange inviterte rundt i bygget. I tillegg er flere av rommene ypperlig egnet til kursvirksomhet innenfor dataopplæring. Læringssenteret ligger rett ved siden av den nyombygde ungdomsskolen som idag er en kombinert barne- og ungdomsskole med ca. 400 elever.

For å få bygget i den stand det nå er i, måtte kommunestyret til med en tilleggsbevilgning, slik at de totale kostnadene beløper seg til ca. 31 millioner kroner. Men under åpningen var det få om noen som berørte dette. Derimot var det en rekke taler som understreket Helen Bøes engasjement for sin enhet som både omfatter opplæring og flyktningetjenesten. Rådmannen sa i sin tale at han hadde regnet med at hun ville være med videre nå når hun fikk et så flott og tilpasset bygg. Men slik blir det ikke. Samtidig som åpningen ble feiret, ble også Helen Bøes inntreden i pensjonistenes rekker behørig markert. Mens diverse oppdragstakere presenterte gaver til selve bygget, var det en rekke personer som hyllet Helen Bøe med den ene flotte blomsten etter den andre, også av den verbale sorten. Hun har sin siste arbeidsdag onsdag 31. august.

Idag er det ca. 140 studenter ved Læringssenteret som snakker sine 30 forskjellige nasjonale språk. Det er 20 ansatte ved senteret.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image