La Boheme fra Den norske Opera & Ballett på Kragerø biograf

Oppdatert av: Mette Ofstad (10.jan.2012)

4 februar vil det for første gang være mulig å oppleve en live-overføring på kino fra Operaen i Bjørvika. Den Norske Opera & Ballett har La Boheme på plakaten. Puccinis udødelige mesterverk, i Stefan Herheims regi, er en av sesongens desiderte høydepunkter, og over 20 000 billetter er revet bort.

Nå blir det også mulig å oppleve denne forestillingen på et utvalg av norske kinoer, direkteoverført fra Oslo med kinolyd. Det er kun denne ene forestillingen 4. februar som vil bli overført.

Puccinis udødelige mesterverk viser oss hvor sterkt vi mennesker setter vår egen frihet og hvor mye vi frykter døden. Da bohemene blir konfrontert med Mimis uhelbredelige sykdom, fortrenger de sin avmakt med stor kunstferdighet.

"Tro, håp og kjærlighet fremstår som hjelpeløshetens våpen i kampen mot en ubarmhjertig realitet. Dette betoner Puccini så inderlig at man tvinges til å føle med disse lunefulle og flyktige overlevelseskunstnerne", sier regissør Stefan Herheim. Han er en av verdens mest etterspurte operaregissører i dag. Etter suksessene Julius Cæsar i 2005, Tannhäuser i 2010 og Lulu i 2011 er forventningene skyhøye til hans nyoppsetning av La Bohème. Han samarbeider for første gang med internasjonal stjernedirigent Eivind Gullberg Jensen. Rundt Marita Sølberg - som gjør en etterlengtet rolledebut som Mimi - presenteres et lag av fremragende, unge kunstnere i tidenes kanskje mest gripende og populære musikkdrama.

Fremføres på italiensk; tekstes på norsk. Billettsalget åpner 15. januar. Billetter kan kjøpes via nettet eller i Kragerø Biografs kinokiosk i kinoens åpningstid. Varighet: Ca 2 timer og 30 minutter.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image