Kragerø klar med Kyststien!

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Den offisielle åpningen av Kyststien i Kragerø blir på Steinmann tirsdag 12. november kl. 12.00. Stien vil offisielt åpnet av ordfører Kåre Preben Hegland. Til snorklippingen vil også den nye generasjon turgåere være representert ved Agnes Nicoline Isaksen. Det er mange gode krefter som har samarbeidet for å få til dette flotte resultatet. Målet er å kunne vandre på flotte stier fra Oslo og til Stavanger!

Dermed har Kragerø gjort sin del av jobben. Kragerøs del av Kyststien går fra Bamble grense i nordøst til Risør grense i sør. Tilsammen er den 41 kilometer lang og delt i tre distanser: Fossing - Helle, Helle - Kragerø og Kragerø - Ellingsvika.

Ideen med en slik sti var å bruke de gamle veisystemene som en gang gikk langs sjøkanten. I Kragerø ser man fortsatt rester etter gamle ferdelsårer mange steder i kommunen, men bare i korte biter. Det meste ligger under private brygger og plener. Derfor har kragerøstien store buer. Den går langs sjøkanten der det er mulig, men har gode svinger inn i skogen eller over en fjellrygg der det er behov for det, heter det i en av de tre informative og illustrerte kartbrosjyrene som er trykket opp og som er til salgs for den interesserte turgåer.

kyststi_langs_stoelestranda_hoesten_2010.jpg

Arbeidet med Kyststien har vært et samarbeid mellom Telemark fylkeskommune, Kragerø kommune ved Enhet for kultur, Kragerø Turistforening og Delecto. Enhet for kultur ved kulturkonsulentene Inger Nina Isaksen og Stine Skauen Anderssen samt Kragerø Turistforening ved Else Bjørg Finstad og Sam Lunøe har administrert arbeidet.

Vidar Klausen fra Delecto har hatt ansvaret for den praktiske biten med rydding og merking av stinettet. Ryddegjengen har vært grupper fra Delecto som har gjort en flott jobb; for det kunne være tøft å komme seg gjennomn busk og kratt. Finpussen ble tatt med rive. Stien snor seg som parkveier innover i skauen.

241 grunneiere har vært involvert!

Telemark fylkeskommune ved leder av Hovedutvalg for kultur Elisabeth Nilsen og rådgiver Elisabeth Jøntvedt vil også være til stede på åpningen. Det er gjennom betydelige bevilgninger fra fylkeskommunen og Kragerø kommunes kulturbudsjett at det har vært mulig å få realisert arbeidet med Kyststien.

Kragerø kommune ønsker Kragerøs innbyggere vel møtt til åpningen!

rast_ved_soppekilen.jpg

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image